Adıyaman’da kurulan aş evininin yemeklerini Kızıltepeli aşçılar pişiriyor

Trabzon Ortahisar Belediyesi tarafından Adıyaman da kurulan aş evinin aşçıları Kızıltepe ilçesinden seçildi.

Yaşam 18.03.2023 10:04:27 0
Adıyaman’da kurulan aş evininin yemeklerini Kızıltepeli aşçılar pişiriyor

6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerde 11 ilde yarattığı büyük yıkımın ardından kamu kuruluşları, STK ve hayırsever vatandaşlar tarafından başlatılan yardımlar deprem bölgelerinde devam ediyor.

Deprem bölgelerinde kurulan seyyar mutfaklarda depremzedelere sıcak yemek hazırlayan mutfaklardan biride Trabzon Ortahisar Belediyesi tarafından Adıyaman ilinde kuruldu. İl merkezinde Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç talimatıyla kurulan ve belediye sosyal İşler müdürü Hacı Nail Altunay koordinesinde faaliyet yürüten Aş evinin aşçılığını ise Kızıltepeli usta aşçılar yapıyor.

Kardeş şehir olan Mardin ve Trabzon illeri arasında kurulan kardeşlik köprüsü kapsamında Adıyaman ilinde Ortahisar Belediyesi tarafından kurulan aş evinin aşçıları Kızıltepe ilçesinden seçildi. Adıyaman da kurulan Aş evinde yemekler bayrama kadar 46 gün boyunca Mardin Kızıltepeli ünlü yemek ustası Hikmet Ölçer ve ekibi tarafından hazırlanacak.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç talimatıyla kurulan, belediye sosyal İşler müdürü Hacı Nail Altunay koordinesinde ve Mardin-Kızıltepe Trabzonspor taraftar derneği başkanı İbrahim Aydın destekleri ile faaliyet yürüten Aş evinde Yörenin tanınmış yemek ustası ve Mardin Yöresel Tatlar ve Dobelan Derneği başkanı Hikmet Ölçer ve 10 kişilik ekibi tarafından 46 gün boyunca günde 3 öğün olarak 2.800 kişilik yemek hazırlanıyor.

Adıyaman’da ki aş evini Ulastırma bakanı Adil Karaismailoğlu da ziyaret ederek depremzedeler için hazırlanan yemekler hakkında yemek ustası Hikmet Ölçer ve koordinetör Hacı Nail Altunay’dan bilgi aldı.