Agresif meme kanserinin tedavisi için yeni bir yöntem bulundu

Çinli bilim insanları, agresif meme kanserini tedavi edebilecek yeni bir strateji geliştirdi. Science Translational Medicine dergisinde yayımlanan araştırma, ölümcül üçlü negatif meme kanseri olan hastalarda daha iyi sonuçlar elde etmek için mevcut tedav

Gündem 5.01.2024 13:40:51 0
Agresif meme kanserinin tedavisi için yeni bir yöntem bulundu

Çinli bilim insanları, agresif meme kanserini tedavi edebilecek yeni bir strateji geliştirdi. Science Translational Medicine dergisinde yayımlanan araştırma, ölümcül üçlü negatif meme kanseri olan hastalarda daha iyi sonuçlar elde etmek için mevcut tedavi yöntemlerine entegre edilebilecek yeni yaklaşımı ortaya koyuyor.

Fudan Üniversitesi’nden araştırmacılar, farklı homolog rekombinasyon eksikliği skorlarına sahip 401 hastadan alınan tümör örneklerini inceleyerek tümörlerin metabolizmasını analiz etti. Elde edilen skorlar, bir tümörün DNA’ya zarar veren ilaçlara tepkisini yansıtırken, düşük homolog rekombinasyon eksikliği skoruna sahip hastaların tedaviye yanıt vermediği saptandı. 

Araştırmacılar, öncelikle kanserle bağlantılı bir proteinin bozulumunu artırarak tümör hücrelerinin DNA onarımını engelleyen ve hastanın homolog rekombinasyon eksikliği skorlarını yükselten GDP-M adlı bir molekül tespit etti.

Hibya Haber Ajansı