Ailesi Hogır’ın ölümüyle ilgili Alman makamlarını suçladı

Kızıltepe ilçesinden Avrupa’ya büyük umutlarla giden ve Almanya’da tutulduğu mülteci kampında 19 gün sonra cesedine ulaşılan gencin, hayatına son verdiği iddia edilirken ailesi Alman makamlarını suçladı.

Gündem 30.11.2023 11:04:31 0
Ailesi Hogır’ın ölümüyle ilgili Alman makamlarını suçladı

 

Kızıltepe’den Avrupa’ya umut yolculuğuna çıkan Kızıltepeli genç Almanya’da kaldığı mülteci kampında yaşamına son verirken bir umut yolculuğu daha hazin sonla noktalandı. Talihsiz gencin cenazesi Almanya’dan getirilerek Kızıltepe’de defnedildi.

“KAMPTA FİZİKSEL VE PSİKOLOJİK ŞİDDET GÖRDÜ”

Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 11 ay önce evlenen ve evlendikten hemen sonrasında eşi ile birlikte Mardin’den Almanya’ya kaçak yollarla giden Kızıltepeli 25 yaşındaki Hogır Alay adındaki genç Alman polisi tarafından yakalanarak kendisi ve eşinin ayrı ayrı mülteci kamplarına konuldu. 1 senedir kampta tutulan Alay’ın güvenlikçilerin ve kampta bulunan diğer ülke mülteciler tarafından psikolojik baskı ve şiddet gördüğünü ve bu yüzden psikolojisinin bozulmaya başladığını belirten dilekçeler iletmesine rağmen tedaviye alınmadığı ve başka kampa nakledilmediği yönünde ailesi ile bu bilgiyi paylaştığı belirlendi.

“KAMP YÖNETİMİ HOGIR’IN ŞİKÂYETLERİNİ DİKKATE ALMADI”

 

Kızıltepeli Hogır Alay’ın Almanya’da tutulduğu mülteci kampında kendini asarak yaşamına son verdiği iddialarına ise ailesi şüphe ile baktıklarını belirterek konunun araştırılması için avukatlar aracılığı ile olayı takip ettiklerini söylediler.

Talihsiz gencin ailesi abisi Rezan Alay, kardeşinin ölümü ile ilgili verdiği bilgide kardeşinin evlendikten hemen sonra yaklaşık 1 sene önce eşiyle Almanya’ya gittiğini belirterek, Rezan’ın güvenlikçiler ile özellikle İran asıllı diğer mülteciler tarafından sürekli psikolojik şiddet ile baskı altına alındığını kendilerine ifade ettiğini belirterek, Kamp yönetimine verdiği dilekçeleri kampı aleyhine olduğu gerekçesiyle de Almanca tercüme edilmeyerek işleme konmadığı yönünde bilgi aldıklarını söyledi.

“AĞACA ASILI BİRİ 19 GÜN NASIL FARK EDİLMEZ?”

Rezan Alay, edindikleri bilgilere göre kardeşlerinin 11 Ekim’de kaybolduğu ve 4 Kasım tarihinde cenazesinin bulunduğunu belirterek bu kadar süre içinde kardeşinin bulunamamasının düşündürücü olduğunu ve şüphe uyandırdığını ifade etti. Kardeşinin 19 gün boyunca spor salonu arkasında bulunan bir ağaçta asılı kaldığını ve gün boyu kampta denetimde bulunan güvenlik görevlilerinin bunu nasıl görmediği ve bunun şüpheli bir durum olduğunu söyleyen Alay, belki de başkaları tarafından öldürüldükten sonra da ağaca asılmış olma ihtimali olduğu iddiasında bulundu.

“MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLDİ”

10 çocuklu Alay ailesinin 5.çocuğu olan ve Almanya’da tutulduğu mülteci kampında kendini asarak yaşamına son verdiği iddia edilen Hogır Alay’ın cenazesi geçen hafta Türkiye’ye getirilerek Kızıltepe ilçesinde ailesi ve yakınları tarafından gözyaşları arasında defnedildiği öğrenildi.