AK Parti Grup Başkanı Güler: "Oran verme imkanım yok, kabinede netleşecek"

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

Gündem 15.01.2024 17:39:22 0
AK Parti Grup Başkanı Güler:

Güler'in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Emekli maaşı için bakanlarımızın çalışması sürüyor. Kabine Toplantısı'nda netleştiğinde komisyon aşamasında eklenmesi hususunu değerlendireceğiz. Oran verme imkanım yok, kabinede netleşecek.

Yarın Meclisimizde İç Tüzük 59. Madde kapsmaında Dışişleri Bakanımızın ve Milli Savunma Bakanımızın Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki sızma girişimini ve sonrasında yaşananlar konusunda genel kurulu bilgilendirmesi söz konusu olacak. Oradaki görüşmelerde parti gruplarında açıklamarı olacak.

Daha sonraki günlerde de  Somali Aden körfezindeki asker gönderme tezekeresiyle beraber RTÜK seçimleri gerçekleşecek.

Toplantının kapalı olmasına dair bir değerlendirmemiz olmadı. Kamuoyuyla paylaşılacak genel bir husustur.

Kısa çalışma ödeneği

Devam ediyor, bugüne kadar uygulamadan 650 bin kişinin yararlandığı baz aldığında hem istihdamın devamlılığı hemde korunması adına önemli bir çalışmaydı süresi bittiği için uzatma kararı alınmış oldu.

Antalyasporlu Sagiv Jehezkel

Adalet Bakanımızın Yılmaz Tunç açıklamaları yaptı. Toplum içerisinde ayrıştırıcı bir dil kullanan kötülüğü ortaya koyan bir davranıştı. Böyle bir davranışı asla kabul etmeyeceğimizi söylemek istiyoruz. Avrupa’da İsrailin bu zulmünü kınayan eleştiren futbolculara hem kadro dışı bırakılma hem sözleşmenin feshedilme durumu olduğunu görüyoruz.  Gerekli adli soruşturma zaten başlatıldı. "

 

Hibya Haber Ajansı