AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erin, ‘Her İlçeye 47 Proje’ temasıyla projelerini açıkladı

AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Erin, ‘Her İlçeye 47 Proje’sinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Politika 22.02.2024 22:32:36 0
AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erin, ‘Her İlçeye 47 Proje’ temasıyla projelerini açıkladı

AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Erin, proje tanıtım toplantısı düzenledi. ‘Her İlçeye 47 Proje’ temasıyla yapılan toplantıda konuşan AK Parti adayı Erin, katılımcıları selamladıktan sonra Mardin’in çok güçlü bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.


AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Erin, ‘Her İlçeye 47 Proje’sinin tanıtımınıgerçekleştirdi. Dargeçit ilçesinde bulunan Boncuklu Tarla’nın insanlık tarihini değiştirdiğini ve Göbeklitepe’den çok daha eski bir yerleşim alan olduğunu dile getiren Erin, dolayısıyla Göbeklitepe’nin pabucunu dama atacaklarını söyledi.

Erin, “Mardin; zanaatın, tarımın, üretimin, ticaretin ve aynı zamanda mimarinin de ilklerinin yaşandığını eşsiz bir geçmişe sahip. Biliyorsunuz Dargeçit ilçemizde bulunan Boncuklu Tarla, insanlık tarihini değiştirdi. Göbeklitepe’den çok daha eski bir yerleşim alanı olmaktan ziyade aynı zamanda zanaatın da merkezi olduğunu görüyoruz. 20 binin üzerinde 13 bin yıl önce tasarlanmış, estetik sanatının uygulandığına şahitlik ediyoruz. Buradaki kurumsal yapılar da ilk yerleşim alanlarıdır. Dolayısıyla, Göbeklitepe’nin pabucunu dama atacağız.” dedi.

Yarından itibaren ilçe ilçe, köy köy, mahalle mahalle, mezra mezra dolaşarak 900 bin Mardinli ile kucaklaşacaklarını kaydeden Erin, her vatandaşa Mardin ile ilgili hayallerini ve gerçekleştirmek istedikleri projeleri tek tek anlatacaklarını söyledi.

Erin, kentsel dokuyla uyumlu yeni ve modernler uydu kentler kuracaklarını belirtti. Altyapıyı yenileyerek güçlendireceklerini aktaran Erin, şehrin ulaşım ağını yeniden planlayarak kenti daha ulaşılabilir kılacaklarını söyledi. Mardin’i lojistik merkezi yapacaklarını kaydeden Erin, tarihi kenti tekstilde marka şehir yapacaklarını ifade etti. İlçelerde yeni küçük sanayi siteleri kuracaklarını aktaran Erin, elektrik kesintilerin ise tarih olacağını belirtti.

Erin, “Çiftçilerimin enerji maliyetlerini azaltacağız. Öğrencilerimize burslarla destek vereceğiz. Kadın ve ailelerimizi destekleyeceğiz. Kültürel mirasımızı dünyaya tanıtacağız. Mardin Kalesini turizme kazandıracağız.” dedi.