AK Partili belediyeler çalışmalarını anlattı

Mardin’de AK Partili belediyeler, 2 yıllık çalışmalarını basın mensuplarıyla paylaştı.

Politika 4.04.2021 09:03:00 0
AK Partili belediyeler çalışmalarını anlattı

Mardin’de AK Partili belediyeler, 2 yıllık çalışmalarını basın mensuplarıyla paylaştı. Toplantıya katılan Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı da yapılan ve yapılacak hizmetleri tek tek anlattı.

Mardin'de bir otelde düzenlenen programda konuşan AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, hem belediyeler hem de teşkilat olarak bir yandan ilçe sorunlarını çözerken bir yandan da halkın gönlüne dokunduklarını söyledi.

Hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese ulaşmaya çalıştıklarını, halkın takdiri ve teveccühüyle 65 bin üye sayısının 90 bine çıktığının kaydeden Kılıç, "Bütün ilçelerimizde var olmaya çalıştık. İlçelerimizin sorun ve sıkıntılarını muhtar, kanaat önderi, mahalle temsilcileri ve esnafla tespit ve istişare ederek ilgili mercilere taşıdık." dedi.

Cumhurbaşkanı önderliğinde bölgede sağlık, ekonomi, ulaşım ve birçok alanda yatırımların hız kesmeden sürdüğünü vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

“Salgın şartların rağmen yatırımlar devam etmektedir. Mardin’imizde pandemi sürecinde 207 milyon lira yatırım yapıldı. Küçük esnafa kira ve kredi, vergi ve SSK borcu erteleme imkanları sağlandı. Yatırımların yanında sosyal yardımlar da aynı şekilde sürdü. Geçen yıl Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca 218 milyon 900 bin lira yardım yapıldı. Aynı şekilde yatırımlar ve yardımlar bu yılda artarak sürmektedir. Türkiye'de AK Parti ile birlikte yaşanan değişim ve dönüşüm her alanda görülüyor. Her dönem adete Türkiye kendini yenilemektedir. Aynı zamanda kendi bölgesinde aktör dünyada sözü dinlenen bir ülke. Cumhurbaşkanımızın söylemleri dünyada gündem olduğunu görüyoruz. Bundan sonra da daha güçlü bir şekilde süreceği aşikardır. Ülkemizin tamamı kalkınmada ve özellikle bu salgın sürecinde sağlıkta örnek bir ülke konumundadır.”

Daha sonra, Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy ve Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ilçelerinde 2 yılda yaptıkları çalışmaları anlattı.

Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, yapılan ve yapılacak hizmetleri tek tek anlattı

2 yıllık hizmet döneminde Artuklu ilçesine birçok proje kazandırdıklarını anlatan Başkan Tutaşı, şöyle dedi:

“Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto iş birliği ile ilçemizin bazı mahallerine 10 halı saha kazandırdık. Bakanlıktan 5 halı saha yapma sözü aldık. Ayrıca gençlerimiz için yarım olimpik yüzme havuzu yaptık. 500 bin metrekare çift kat sathi kaplama çalışması, 35 bin 400 metrekare bütümlü sıcak kaplama ve aşınma tabakalı yol yapımı, 154 bin metrekare kilitli parke taşı, 8 bin 600 metrekare yaya yolu yapımı, 80 bin ton mıcır ile grayderli silindirli reglaj yol yapımı, 600 metre bisiklet yol yapımı, 15 bin metrekare imar yolu açılması, Kabala Mahallesinde 1 adet mahalle konağı, Gökçe Mahallesine 5 adet sosyal yaşam evi yapımı, 5 adet çocuk parkı, 6 adet farklı alanlarda mini çocuk parkları, ve spor aletleri yapımı , 8 milyon 800 bin TL değerinde 13 iş aracı satın alındı. YİKOP desteği ile 3 adet sosyal tesis yanı sıra Artuklu da 10 bin ağaç diktik. Hedefimiz ise 50 bin ağaç dikmektir.”

Artuklu belediyesi olarak 10 mahalleye 25 adet park alanı yapmak için projeleri hazırladıklarının ifade eden Başkan Tutaşı, “Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile Çok Amaçlı Kültür Merkezi yapacağız.  5 adet basketbol ve halı saha ile kapalı spor salonu kompleksi, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile seyir terası yapımı ve sokak sağlamlaştırma ve restorasyon çalışmalarını da hızlandırıyoruz. Birçok projeyi 2021 ve 2022 yılı için hazırlıyoruz. Mardin turizm şehridir. Tarihi kenti dünya turizmine hazırlıyoruz. Hükümetimizin desteği ile inşallah Mardin’e en güzel hizmetleri yapacağız.” diye konuştu