Akdoğan Mahallle Muhtarı Sarıdağ mezar yerinin kazılması için belediyenin kendilerini yardımcı olmadığını iddia etti

Kızıltepe ilçesi kırsal Akdoğan Mahalle Muhtarı Mahmut Sarıdağ, mahallesinde bir kadının hayatını kaybettiğini ve defin işlemleri için Kızıltepe Belediyesi’nden yardım istediklerini ancak çabalarının sonuçsuz kaldığını iddia etti.

Gündem 27.08.2022 00:09:23 0
Akdoğan Mahallle Muhtarı Sarıdağ mezar yerinin kazılması için belediyenin kendilerini yardımcı olmadığını iddia etti

İlçe merkezine 24 kilometre uzaklıkta bulunan Akdoğan Köyü 160 hane bin 500 nüfusa sahip. Suriye sınırına sıfır noktasında bulunuyor. Edinilen bilgilere göre köy muhtarı Mahmut Sarıdağ, köylerinde bir kadının hayatını kaybettiğini ve mezar kazılma işlemleri için Kızıltepe Belediyesi’nin ilgili birimini aradıklarını ancak bir netice alamadıklarını söyledi.

“Kala kala cenaze elimizde kaldı”

Tepkisini sosyal medya platformu Facebook hesabı üzerinden dile getiren Sarıdağ, “Allah rahmet eylesin köyde cenazemiz var. Neriman Eren Çimen hayatını kaybetti. İlgili belediye birimi ile görüştük ‘Kepçenin hazır olduğunu lowbed (yarı römork) ihtiyaç duyduklarını’ söylediler. Lowbed ile ilgili yetkili ile görüştük. ‘Konunun kendisi ile ilgili olmadığını lowbedi veremeyeceğini, 188’i aramamızı’ söyledi. 188’i aradık ‘Sadece yıkamam ve taşıma işleri ile ilgilendiklerini’ söylediler. Kala kala cenaze elimizde kaldı. Söze ne hacet her şey ortada.” ifadelerini kullandı.

LOWVED NEDİR?

Lowbed, yarırömork çeşididir. Düşük gövdeye sahip olmasının sebebi büyük yük taşıma araçlarını taşıyabilmesi içindir. Genellikle iş makinası, tank ve obüs gibi büyük hacimli araçları bir yerden farklı bir yere nakletmek için kullanılmaktadır.