AKMERCAN Mardin’deki doğalgaz abonelerini uyardı

HABER SELMAN GÜNEŞ

Gündem 11.02.2023 14:53:29 0
AKMERCAN Mardin’deki doğalgaz abonelerini uyardı

AKMERCAN Mardin Doğalgaz, Kahramanmaraş merkezli 10 kenti etkileyen depremle birlikte doğal boru hatlarında meydana gelen tahribat nedeniyle doğalgaz tüketiminin tasarruflu bir şekilde yapılması gerektiğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklama şu şekilde: “Mardin’e gaz ulaştıran BOTAŞ boru hatlarında deprem nedeniyle hasarlar oluşmuştur. İletim hatlarındaki onarım çalışmalarına BOTAŞ tarafından başlanmış olup 2 (iki) gün süreceği tahmin edilmektedir. Bu yüzden öncelikli olarak büyük tüketiciler ve sanayi tesislerinin gaz arzı 11.02.2023 07:00 itibari ile durdurulmuştur. Ancak konutların doğal gaz akışının kesilmemesi için vatandaşlarımızın, şehir içi boru hattı şebekesinde kalan doğalgazı tasarruflu ve bilinçli tüketmesi gerekmektedir.

Bu yüzden, iki gün süre ile gündüz saatlerinde zorunlu haller dışında tüketim yapılmaması, ısınma amaçlı cihazların (Kombi v.s.) akşam 19:00’dan başlayarak 22:00’a kadar kullanılması ve hayati önem haricinde doğal gaz tüketimi gerçekleştirilmemesini tüm ABONELERİMİZE önemle duyuruyoruz. Konu Bakanlık ve Valilik kriz merkezlerince de yakından takip edilmektedir. İlimizde doğal gaz arzı sürekliliği sağlandığında kamuoyuna tekrar bilgi verilecektir.”