Araması bulunan iki firari yakalandı

HABER MERKEZİ

Gündem 27.10.2023 22:10:19 0
Araması bulunan iki firari yakalandı


Mardin valiliği, Mercek Operasyonları kapsamında Kızıltepe ile Nusaybin ilçelerinde hakkında kesinleşmiş hapis cezası kararı bulunan cezaevi firarisi olarak aranan İ.A. ile İ.C. isimli şahısların yakalandığını ve son iki günde JASAT Dedektifleri tarafından yakalanan 12 kişinin adli makamlara sevk edildiğin açıkladı.
Mardin Valiliğinden konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında şu bilgilere yer verildi;

Devam etmekte olan Şehit J.Asb.Üçvş. Emrah ÜNALAN – JASAT Mercek Operasyonları kapsamında, 24 Ekim 2023 tarihinde Kızıltepe ilçesinde “Hükümlü veya Tutuklunun Kaçması ile Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama” suçlarından hakkında kesinleşmiş (27) yıl (6) ay hapis cezası kararı bulunan ve (7) yıldır cezaevi firarisi olarak aranan İ.A. isimli şahıs saklandığı yerde yakalanmıştır.

Operasyonlar kapsamında 23 Ekim 2023 tarihinde ise Nusaybin ilçesinde “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama” suçundan hakkında kesinleşmiş (12) yıl (6) ay hapis cezası kararı bulunan ve (3) yıldır cezaevi firarisi olarak aranan İ.C. isimli şahıs yakalanmıştır.

Ayrıca aranan şahısların yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, son iki günde JASAT Dedektifleri tarafından yakalanan (12) şahıs, adli makamlara sevk edilmiştir. Haklarında kesinleşmiş ceza kararı olanlar çıkarıldıkları adli makamların ardından cezaevine teslim edilmiştir.

Mardin’in uyuşturucu ve uyarıcı madde imalatı ve ticaretine yönelik bölgedeki operasyonlar aralıksız devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


Anahtar Kelimeler: araması bulunan iki firari yakalandı