Artuklu Belediye Başkanı Amak'tan işçilerle ilgili açıklama

HABER MERKEZİ

Politika 4.04.2024 09:44:25 0
Artuklu Belediye Başkanı Amak

Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Ali Amak, Kaymakamlık tarafından daha önce Artuklu Belediyesi'nde görevlendirilen personellerin Kaymakamlık tarafından geri çağrıldığını belirterek, "Yeni seçilen yönetim olarak henüz mazbatamızı almadığımız için belediyede şu ana kadar yapılan hiçbir işlemle ilgimiz de bulunmamaktadır" açıklaması yaptı.

31 Mart yerel seçimleriyle beraber Artuklu Belediye Başkanı seçilen Mehmet Ali Amak, Kaymakamlık tarafından daha önce Belediyede görevlendirilen geçici işçilerle ilgili açıklama yaptı. İşçilerin Kaymakamlık tarafından çağrıldığını, kendilerinin henüz mazbatalarını dahi almadıkları ifade edilen açıklamada "Dün olduğu gibi bugün de işçinin yanında olduğumuzun bilinmesi, bu tür algılara itibar edilmemesi gerekmektedir" denildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde; 
"Değerli Halkımız ve Artuklu Belediyesi’nin değerli personelleri;

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından DEM Parti Belediye Eşbaşkanı olarak henüz mazbatamızı almamış bulunmaktayız.

Bu süre zarfında Artuklu Kaymakamlığı tarafından daha önce geçici işçi statüsü ile Artuklu Belediyesi'ne gönderilen işçiler bilgimiz dışında, AK Partili mevcut belediye yönetimi ve Kaymakamlık koordinesinde farklı birimlere çekilmiştir.

Yeni seçilen yönetim olarak henüz mazbatamızı almadığımız için belediyede şu ana kadar yapılan hiçbir işlemle ilgimiz de bulunmamaktadır.

Söz konusu işçilerle ilgili karar  verme tasarrufu Artuklu Kaymakamlığı ve İŞKUR’dadır.

Kamuoyunda işçilerin DEM Parti yönetimi tarafından sürgün edildiği şeklinde bir algı yaratılmak istenmektedir. Bu iddialar tamamen asılsız ve algı yaratmaya yöneliktir.

Dün olduğu gibi bugün de işçinin yanında olduğumuzun bilinmesi, bu tür algılara itibar edilmemesi gerekmektedir.”