Artuklu Belediyesinden Aşure İkramı

Mardin'in Artuklu Belediyesi vatandaşlara 10 bin kişilik aşure ikramında bulundu.

Gündem 20.08.2022 10:13:27 0
Artuklu Belediyesinden Aşure İkramı

Artuklu Belediyesi tarafından Nuhoğlu Camiisinde Cuma namazı çıkışında vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Aşure İkram programına Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede ve Ak Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç katıldı. Başkan Tatlıdede ve Kılıç, vatandaşlara tek tek aşure ikramında bulundu.

Nuhoğlu camii önünde yaklaşık 5 bin lişilik aşure ikramı yapıldı. Ardından da Cumhuriyet Meydanında da 5 bin kişilik ikram yapılacak.

Başkan Tatlıdede, "Bugün burada 5 bin kişilik bir dağıtımımız olacak. Şakir Nuhoğlu Camisinden sonra saat 17.00 'de Cumhuriyet Meydanında buluşup halkımızla bu etkinliğimiz devam edecektir. Sayın Faruk Başkanımla beraber bu önemli günde hep bir likte vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Toplamda yaklaşık 10 bin kişilik aşure ikramımız olacak." dedi.

Ak Parti İl Başkanı Faruk Kılıç da şunları söyledi:

"Aşure etkinliği, Hz. Nuh'tan gelen bir gelenek ve o geleneği islam alemi olarak bizler burda Mardin'de Artuklumuzda ve diğer on ilçemizde sürdürmeye çalışıyoruz. Bu etkinlik kapsamında tüm Belediyelerimiz bugüne kadar etkinlik yaptı. Başta büyük şehir olmak üzere bugünde Artuklu Belediyemizin hem şuanda burda cuma namazından sonra bir etkinliği oldu, allah izin verirse Cumhuriyet Meydanında'da akşama doğru vatandaşlarımızla yine bir etkinliğimiz olacak. Bunu hissettirmeye çalışıyoruz vatandaşlarımıza vatandaşlarımızla buluşma niyetiyle bunları yapıyoruz. Vatandaşlarımızla hem hal oluyoruz. Vatandaşlarımızın sorunlarını yakından görme fırsatı oluyor bu anlamda bu etkinliği kullanıyoruz."


Anahtar Kelimeler: artuklu belediyesinden aşure ikramı