Artuklu’da 2 Yeni Park Yapımına Başlandı

Artuklu Belediyesi, ilçe halkının sosyal ve fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 13 Mart Mahallesinde yeni 2 park alanının yapımına başladı.

Gündem 15.06.2024 14:25:11 0
Artuklu’da 2 Yeni Park Yapımına Başlandı

Belediye Eş Başkanları Münevver Ölker ve Mehmet Ali Amak, bu projelerin Artuklu’nun yeşil alan çocuk oyun parkı ihtiyacını karşılamada önemli bir adım olduğunu belirtti. Parklar, modern tasarımı ve geniş yeşil alanlarıyla dikkat çekecek.

Artuklu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerin üzerinde çalışma yaptığı proje ile yeni parklar, 13 Mart Mahallesi 46. Cadde 9. Sokak ve Hürriyet Caddesi 53. Sokakta olmak üzere Toplam 6 Bin Metrekare iki yeni park kurulacak.

Yeni yapılacak parklar, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, açık alan spor aletleri, çim tesisi, ve dinlenme alanları gibi çeşitli bölümleri içerecek şekilde tasarlandı.

 

Ayrıca, parkların peyzaj düzenlemesi de doğal çevreye uyumlu bitki örtüsü ve çeşitli ağaç türleriyle zenginleştirilecek. Bu sayede, Artuklu halkı hem keyifli vakit geçirebilecekleri hem de doğayla iç içe olabilecekleri bir mekâna kavuşacak.

Eş Başkanlar Münevver Ölker ve Mehmet Ali Amak, iki yeni projenin kısa sürede tamamlanarak halkın hizmetine sunmayı hedeflediklerini ifade ederek şunları söyledi;

“Şehrimizde maalesef yeşil alan ve çocuk oyun parkları konusunda büyük eksiklikler var. Biz de bu eksikliği gidermek adına Artuklu Belediyesi olarak yeni park alanları oluşturmaya karar verdik. Şuanda 3-4 farklı alanda tespit ve projelendirme çalışmalarımız devam etmektedir. 13 Mart Mahallemizde iki farklı alanda toplam 6 Bin metrekare alanda yeni iki parkımızın yapımına başladık. En kısa sürede bu parklarımızı tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Yeni park alanlarını kentimize kazandırmaya devam edeceğiz. Halkımızın hak ettiği, daha yeşil ve daha temiz bir şehirleşme için yolumuza devam edeceğiz.”