Artuklu’da kirli akan suyla ilgili MARSU’dan açıklama geldi

Haber Merkezi

Gündem 28.06.2024 14:55:10 0
Artuklu’da kirli akan suyla ilgili MARSU’dan açıklama geldi

Mardin Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (MARSU) Artklu ilçesi Savurkapı, Kayacan ve Ensar Mahalleleri şebekesinde temizlik işlemleri sonrası verilen suyla birlikte musluklardan akan kirli suyun temizlenmesi çalışmalarına başlanıldığını belirtti.


MARSU’dan yapılan açıklamada, “Artuklu ilçemizin içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla yürütülen “Mardin İçme Suyu Projesi” kapsamında, Koyunlu İsale Hattı üzerinde gerekli görülen alanlarda yenileme çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmalar doğrultusunda, bir süredir kullanılmayan ve yapılan yenileme işlemlerinin ardından tekrar faal hale getirilen hat üzerinden suyun verilmesiyle birlikte, Savurkapı, Kayacan ve Ensar Mahalleleri şebekesinde temizlik işlemleri gerçekleştirilmiş olup, bu süreçte geçici olarak suyun kirli aktığı gözlemlenmiştir. Ekiplerimiz gerekli tedbirleri alarak sorunu kısa sürede çözmüş ve suyun şebekeye sorunsuz bir şekilde sağlanmasına başlanmıştır.

Ayrıca, Koyunlu terfi merkezinde 24 saat otomatik klorlama yapılmaktadır. Bu sayede, suyun kalitesi sürekli olarak izlenmekte ve güvenli içme suyu sağlanmaktadır.” ifadelerine yer verildi.