Avrupa Atık Azaltım Haftası Sebebiyle Geri Dönüşüm Sergisi Yapıldı

Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Avrupa Atık Azaltım Haftası münasebetiyle Geri Dönüşüm sergisi yapıldı.

Gündem 27.11.2021 06:42:54 0
Avrupa Atık Azaltım Haftası Sebebiyle Geri Dönüşüm Sergisi Yapıldı


Belediye Binası önünde yapılan Sergiye; Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Nusaybin Fırat Anadolu Lisesi, Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi, Oğuzhan İlkokulu, Kemal Gözü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zeynel Abidin Anadolu İmam Hatip Lisesi, Nusaybin Kaymakamlığı ADEM-1, ADEM-2, ADEM-3 Merkezleri ve Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) katılımıyla gerçekleşti.

Sergide; öğrencilerin ve Aile Destek Merkezleri kadınlarının geri dönüşüm malzemelerinden yapmış oldukları eşyalar sergilendi. Ev eşyasından, oyuncak  bebeklere, süs eşyaları gibi geri dönüşüm malzemelerinden yapılan bir çok eşya sunuldu.

Daha temiz bir çevre ve atık azaltımının hayatımızdaki önemine vurgu yapılan sergide; Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şehmus Biltekin tarafından gelen misafirlere eşlik edilerek, yapılan çalışmaların amacı ve süreçleri anlatıldı. Atılan birçok malzemenin çöp olmadığı belirtilerek, geri dönüşümle tekrardan kullanılabileceği vurgulandı. Sergiye katılım sağlayan vatandaşlarımıza fidan dağıtılırken, turistik amacıyla ilçemize gelen bazı turistler sergiyi ziyaret etti.