Avukat Ali Aydemir: “9 saatlik kesintiyi gerektirir bir çalışmanın yapılmadığı tespit edilmiştir”

Kızıltepe ilçesinde yaz sıcağında 25 köyde 9 saatlik elektrik kesintisi tepki çekmeye devam ediyor. Av Ali Aydemir, yapılan kesintilerin hukuksuz olduğunu ve yöneticilerin yargı önünde hesap vereceğini ifade etti.

Gündem 21.08.2021 10:09:57 0
Avukat Ali Aydemir: “9 saatlik kesintiyi gerektirir bir çalışmanın yapılmadığı tespit edilmiştir”

Kızıltepe’de 45 derece sıcaklıkta elektriğe en fazla ihtiyaç olduğu, ekinin suya en fazla ihtiyaç duyduğu dönemde DEDAŞ’ın bakım yaptığını ileri sürerek 9 saat gibi uzun bir süre vatandaşı elektriksiz bırakması Av. Ali Aydemir’i harekete geçirdi. Mahalle muhtarları ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunan Aydemir, kesintisinin keyfi yapıldığını belgelediğini iddia etti.

Kendi sosyal medya hesabından açıklama yapan Aydemir şunları dile getirdi: “Dün Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığına dedaşın bakım bahanesiyle üç gün boyunca günde 9 saat elektriğini kestiği köylerle ile ilgili yapmış olduğumuz şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında bugün de F-8 Boğaziye, F-9 Ulaşlı, F-10 Dikmen ve F-11 Kırkkuyu hatları için bilirkişi  ve jandarma refakatiyle DEDAŞ’ın bakım yaptığını iddia ettiği bütün köyler yine tek tek dolaşılmış ve sahada tespit edilen hususlar belgelendirilmiştir.

Bilirkişi refakatiyle jandarma tarafından yapılan inceleme kapsamında öncelikle TEİAŞ Dikmen-2 trafo merkezine gidilerek EKV formu alınmış; EKV formunda ismi yazılı olan ve hatlarda bakım yapacağı söylenen DEDAŞ personeli aranarak nerelerde çalışma yaptığı sorulmuş; bu şahıs kendisinin evde olduğunu beyan ederek başka bir personelin ismini vermiştir. EKV formunda adı geçmeyen Bu personelle yapılan görüşmede de şahıs Yurtözü kök binasında çalışma yaptığını beyan etmiştir.

Şahsın beyanı üzerine Yurtözü kök binasına gidilmiş burada 9 saatlik kesintiyi gerektirir bir çalışmanın yapılmadığı tespit edilmiştir. Bunun yanında yurt özünde yapılacak çalışma için Dikmen ilçesinde bulunan ana kök binadan elektrik kesmek suretiyle çalışma güvenli bir şekilde yapılabilecekken tamamen keyfi bir şekilde F-8 Boğaziye, F-10 Dikmen ve F-11 Kırkkuyu hatlarından enerji alan yaklaşık 25 köyün ve binlerce köy halkının 9 saat keyfi olarak enerjisiz bırakıldığı da tespit edilmiştir.

– Haksız ve yargı kararlarına aykırı  elektrik kesintisi yapılan her köy gerçek içtima kuralları uyarınca ayrı cezalandırmayı gerektirmekte olup; bu kesintilerden sorumlu şahıslar kesinti yapılan her gün için ayrı ayrı hukuk önünde hesap vereceklerdir. Bu sebepledir ki kesinti yapılan her köy için her gün kolluk marifetiyle bu tespitler tutanak altına alınmakta ve alınmaya devam edilecektir . Mehmet Bulutu  aratmayacak bir inatla suç işleme noktasında kararlı hareket eden yerel yetkililerin savunmalarında en azından gerçek sorumluların isimlerinin açıkça belirtmelerini tavsiye ediyoruz. Son olarak bakım ve arıza adı altında haksız ve hukuksuz kesintiler DEDAŞ tarafından nihayete erdirilinceye kadar her gün kesinti yapılan köylerde bu şekilde kolluk kuvvetleri ve bilirkişi marifetiyle her biri ayrı bir  suç tespit niteliğine haiz olan  bu tespitlerin yapılmasına  tarafımızca devam edilecektir.”