Bağış da Artuklu Belediye Başkanlığı'na adaylık başvurusunu yaptı 

Mardin kamuoyunun yakından tanıdığı ve önceki dönem AK Parti Artuklu İlçe Başkanı olan Serdal Bağış, Artuklu Belediyesi Belediye Başkan Aday Adaylığı için resmi olarak başvurusunu yaptı.

Politika 14.11.2023 08:23:47 0
Bağış da Artuklu Belediye Başkanlığı

 

Mardin kamuoyunun yakından tanıdığı ve önceki dönem AK Parti Artuklu İlçe Başkanı olan Serdal Bağış, Artuklu Belediye Başkan aday adaylığı için başvurusunu yaptı. AK Parti İlçe Başkanlığı'na giderek başvurusunu yapan Bağış'ı Ak Parti Artuklu İlçe Başkanı Yavuz Geylani Çaltekin karşıladı. Bağış, Artuklu Belediye Başkan Aday Adalığı dosyasını partiye teslim ettikten sonra resmi olarak aday adaylığını da kamuoyuna duyurdu.

ARTUKLU BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI SERDAL BAĞIŞ KİMDİR?


Serdal Bağış 1978 yılında Mardin Artuklu ilçesinde İsmet Sami ve Emine Bağış'ın oğulları olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Mardin'de tamamladı. Mardin Ticaret ve Meslek Lisesi'nden mezun oldu. Bağış, 1999 yılında askerlik vazifesini yerine getirdikten sonra Bilişim ve Eğitim sektöründe iş hayatına başladı. 2002 yılında AK Parti üyesi olarak siyaset hayatına atıldı. 2004- 2006 AK Parti Mardin İl Gençlik Kolları Teşkilat Başkanlığı, 2006- 2012 AK Parti Mardin İl Gençlik Kolları Başkanlığı, 2009- 2014'te Mardin il belediye meclis üyeliği yaptı. Aynı zamanda Mardinliler Gençlik Kulübü Başkanlığı da yapan Bağış, 2018- 2023 yılları arasında AK Parti Artuklu İlçe Başkanı olarak görev yaptı.

İyi derecede Arapça ve Kürtçe bilen Bağış, evli ve 3 çocuk babasıdır.