Bakan Uraloğlu: İstanbul’da hizmete sunduğumuz metro hatları toplam 139,3 kilometredir

DEREN KOCAMANOĞLU-09.03.2024-HİBYA- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’da yapımını tamamlayıp, halkın hizmetine sundukları metro hatlarının toplam 139,3 kilometre olduğunu söyledi.

Gündem 9.03.2024 12:51:53 0
Bakan Uraloğlu: İstanbul’da hizmete sunduğumuz metro hatları toplam 139,3 kilometredir

Bakan Uraloğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“İstanbul’u bir baştan diğer başa modern raylı sistem ağlarıyla donatma çalışmalarımıza son yıllarda büyük bir hız kazandırdık. İstanbulumuzunda 2022’de Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hattı’nı, 2023 yılında İstanbul Havalimanı-Kağıthane Metro Hattı’nı ve Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı’nı, bu yıl ocak ayı içerisinde Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattımızın son halkasını Kağıthane-Gayrettepe kesimini ve iki hafta önce de Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattımızı, İstanbullu vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

İstanbul’da yapımını tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunduğumuz metro hatları toplam 139,3 kilometredir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak sadece İstanbul’da kent içi raylı sistem projeleri hayata geçirmiyoruz. Özellikle büyükşehirlerimizde artan nüfusa ve araç sayısına paralel olarak yaşanan trafik sorununu ortadan kaldırmak için ülkemizin dört bir yanında kent içi raylı sistem projelerini hayata geçirdik ve yeni çalışmalara da devam ediyoruz.

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak ülkemiz genelinde 12 ilimizde işletme altında olan 935,8 kilometre şehir içi raylı sistem hattının 407 kilometresini biz inşa ettik.

Ankara’da Batıkent-Sincan, Kızılay-Çayyolu, Keçiören-Atatürk Kültür Merkezi Metrolarını ve Başkentray’ı, Kayseri’de Anafartalar Yüksek Hızlı Tren Gar Tramvayı’nı, Antalya’da Expo-Havalimanı Tramvay Hattı’nı, İzmir’de büyükşehir belediyesiyle ortak bir çalışma yaparak İzban’ı, Gaziantep’te de yine büyükşehir belediyesiyle birlikte çalışarak Gaziray’ı biz hayata geçirdik.

Şu anda da yine Bakanlık olarak Kocaeli, Konya, Bursa ve İstanbul olmak üzere 7 projede toplam 90,3 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı inşaatına devam ediyoruz. Türkiye genelinde de 371,9 kilometre planlama aşamasında projemiz bulunmaktadır. Şu anda da Kocaeli’nde Gebze Sahil Darıca OSB Metro ve Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı, Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi- Meram Belediyesi Raylı Sistem Hattı ve Bursa’da Emek Şehir Hastanesi Metro Projelerimiz devam ediyor.”

Hibya Haber Ajansı