Başkan Gülebak’ın büyük başarısı seçimi kazandı

Urfanatik Gazetesi sahibi Tahir Gülebak 346 oy alarak seçimi kazanıp mazbatasını BİK Genel müdürü Cavir Erkılıç’tan aldı.

Gündem 28.01.2023 11:15:32 0
Başkan Gülebak’ın büyük başarısı seçimi kazandı

Anadolu Gazetelerini temsilen Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda 2 yıl görev yapacak 3 üyenin belirleneceği seçim, Ankara’da gerçekleşti. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni temsilen Urfanatik Gazetesi sahibi Tahir Gülebak seçimi kazanıp mazbatasını aldı.

Anadolu Gazetelerini temsilen Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda 2 yıl görev yapacak 3 üyenin belirleneceği seçim, Ankara Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda gerçekleşti.

Akdeniz Bölgesi Mehmet Ali Dim, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Tahir Gülebak, Karadeniz Bölgesi Erdoğan Erişen, Karadeniz Bölgesi Yusuf Ziya Çakır,  Marmara Bölgesi Mehmet Ergün ve Marmara Bölgesi Ümit Babacan seçinde yarıştı.

ÇOK SESLİ DEMOKRASİ ORTAMINA EN ÇOKHOŞGÖRÜ VE SAĞDUYU YAKIŞACAKTIR
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, adaylık sürecinin Türk basınına yakışır bir duyarlılık ve nezaketle geçtiğini belirterek, “Genel Kurulumuza hangi adayımız gelecek olursa olsun kazanan basınımız ve Kurumumuz olacaktır. Dolayısıyla bu çok sesli demokrasi ortamına en çok hoşgörü ve sağduyu yakışacaktır. Tüm adaylarımıza başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

Genel Müdür Erkılınç’ın konuşmasının ardından, divan heyeti oluşturularak seçimlere geçildi. Erdoğan Erişen 303, Mehmet Ali Dim 355, Mehmet Ergün 321, Tahir Gülebak 346, Ümit Babacan 320, Yusuf Ziya Çakır 307 oy aldı.

Seçimde en yüksek oyu alan Mehmet Ali Dim, Tahir Gülebak ve Mehmet Ergün, BİK Genel Kurulu’nda 2023-2025 yılları arasında Anadolu gazetelerini temsilen görev yapacak isimler oldu.

Urfanatik Gazetesi sahibi Tahir Gülebak 346 oy alarak seçimi kazanıp mazbatasını BİK Genel müdürü Cavir Erkılıç’tan aldı.

BİR TELEFON KADAR SİZE YAKIN OLACAĞIM
Seçimin ardından konuşan Tahir Gülebak,”24 saat hizmet için buraya geldik, çünkü biz bu işe başladığımızda sahada ekibimle birlikte olacağımız söyledim. Gerekirse whatsapp grubu kuracağız bütün ilerdeki kardeşlerimizin sorunlarını bire bir çözüp basın ilan müdürümle iletip çözüm üreteceğiz. Birlikte bizde kazanacağız basın ilan müdürlüğü de  kazanacak onu hem biz basın ilan müdürlüğünü çalıştıracağız  hem onlar bizi çalıştıracak, Bunu biz Şanlıurfa’da başlattık geçmişte Şanlıurfa’mızda Valimizle bütün kurumlarımıza yazı yazdık.  İlanlar için haklarımızı almak için gerektiği zaman Cumhuriyet başsavcılığa gittik, Başsavcılıkta bu hem halkın, hem milletin, ham zavallı icra satan arkadaşlarımızın orada ilan vermeyerek bizim halklarımıza gölge düşürenlerin ceza alana kadar peşine düştük.  Bunun içinde her zaman bütün illerin yanında olacağam telefon kadar size yakın olacağım hepinize teşekkür ediyorum”diye konuştu.