Tarih: 03.11.2021 21:57

Başkan Öter Hükümet Çiftçinin Elektrik Sorununu Haletsin Artık

Facebook Twitter Linked-in


Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atalay'ın basın aracılığıyla yaptığı çağrıda "Borcunu ödemeyen çiftçilere elektrik verilmeyeceğini söyledi"

Dicle elektrik  A.Ş (DEDAŞ)'tan yapılan açıklama üzerine, yazılı bir açıklama yapan Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi ve Mardin toplumsal dayanışma federasyonu başkanı Mehmet Şerif Öter "DEDAŞ alacağı için çiftçinin elektriğini keserse kayıp, olacak, telef olacak sadece çiftçinin mahsulü değil; Aynı zamanda ülke insanımızın Sofrasındaki ekmeği  gıdası yok olacak. Hükümetimiz artık bu sorunu çözmelidir. Yıllardır tarımsalda kullanılan elektrik sorunu artarak devam ediyor. Çiftçi kendi imkanıyla açtığı ve yer yer 500-600 metre derinliğe ulaşan sondaj kuyularından elektrik enerjisiyle sulama yapmak zorunda kalıyor. Çünkü çiftçinin başka çaresi yoktur. Son yıllarda kuraklık bir çok yerde olduğu gibi Mardin ovamızda ve bölgemizde çok ciddi  hissediliyor. Sondaj kuyuları olmazsa Mardin ovamızda tarımcılık, üretim, yapılmaz. 
47 Yıldır GAP kapsamında bulunan sulama kanalları tamamlanmadığı için yıllardır bölge çiftçisi elektrik borcu altında, elektrik şirketi de alacakları nedeniyle çiftçinin elektriğini zaman zaman kesmek zorunda kalıyor. 

GAP sulama kanalları faaliyete geçinceye kadar Mardin ovamızda ve bölgede tarımsalda kullanılan  elektrik tüketimini cazibe sulama tarifine göre çiftçiden ücret alınması için Hükümete çağrıda bulunan hububatçılar başkanı Öter " Aksi halde yüksek elektrik faturaları'nı çiftçi ödeyemeyeceği gibi şirket'te parasından vazgeçmez.  Hükümetimiz çiftçiye yardımcı olsun, sahip çıksın. Elektrik faturalarına yansıyan vergi ve hertürlü katkı paylarına son verilsin. Ülke insanımızın gıdasının hammadesini cefa ile çamur içinde mücadele ederek üreten çiftçiye hükümetimiz bu gün sahip çıkmazsa ne zaman sahip çıkacak. Sulama barajı olduğu Çukurova ve Kahraman Maraş gibi illerimizin  bölgelerimizin çiftçisi dönüm başına mısır ve pamukta sulama bedeli olarak 10 Kuruş ücret öderken, Mardin ve bölge çiftçisi Dönüm başına ortalama 100 Kuruş ve bazen daha fazla elektrik faturası ödüyor. Bu Allah'tan reva mı "Dedi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —