Başkan Öter: İnsanlarımız öldükten sonra mı kırmızı ışık koyacaksınız?

ÖZEL HABER- SELMAN GÜNEŞ

Gündem 31.08.2023 09:17:15 0
Başkan Öter: İnsanlarımız öldükten sonra mı kırmızı ışık koyacaksınız?

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter, "Her yere çevre yolu yapılınca neden Kızıltepe’ye gelince yapılmıyor. İllaki insanlarımız öldükten sonra mı kırmızı ışık koyacaksınız? Daha kaç kişi ölecek, ondan sonra mı çevre yolu yapacaksınız? Bu nasıl çevre yoludur?" dedi.

 

Yapımına 2020 yılında başlanılan ve dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kızıltepe ziyaretinde yaptığı açıklamaya göre söz konusu alternatif çevre yolu 2022 yılında bitirilecekti. Ancak 2023 yılı da bitmek üzere ve yol bir türlü trafiğe açılmadı. Alternatif çevre yolu üzerince onlarca kırsal mahalle bağlantısı olduğu için insan yol trafiğe açılmadan kullanmak mecburiyetinde kalıyor. Yolda uyarıcı ışıklar olmadığı için trafik kazaları meydana geliyor. 

30 Ağustos günü de meydana gelen trafik kazasında biri ağır olmak üzere 5 kişi yaralandı. Duruma tepki gösteren Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter, Kızıltepe'nin sahip olduğu için bu halde olduğu söyledi. İktidarı ve muhalefeti de sert bir dille eleştiren Öter, Bugün hepimizin canını sıkan, hepimizi üzen bir trafik kazası meydana geldik. Bu kaza değil bir cinayet. 2018 yılında Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) olarak çevre yolu için imza kampanyası başlattık. Yaklaşık 100 bin imza topladık. O imzaları Cumhurbaşkanımıza gönderdik. 12 Ağustos 2020 yılında müjde olarak vatandaşlarımıza bildirdik. Çevre yolu ile ilgili etüt çalışmaları başladı. Türkiye’nin her yerinde şehirlerde çevre yolu var. Bizim insanımızın hayatı niye bu kadar ucuz?

2020 yılında alternatif diye bir çevre yolu yapıldı. Aslında alternatif değil o yol daha önce ilçe planında vardı ama açılmamıştı. Yapıldı ama bu sefer Akdoğan, Ceylanpınar, Şenyurt ve bunun gibi bağlantı noktalarında uyarıcı ışıklar olmadığı için son bir ayda 7 kaza meydana geldi. Bu sabah da kaza oldu ve biri ağır olmak 5 insanımız yaralandı. Ya Allah rızası için bir memleket bu kadar mı sahipsiz. Her yere çevre yolu yapılınca neden Kızıltepe’ye gelince yapılmıyor, neden GAP 48 yıl sürüyor? Bu memleketin siyasetçileri, kanaat önderleri, ileri gelenleri nerededir. İnsanlarımız ölüyor. İllaki insanlarımız öldükten sonra mı kırmızı ışık koyacaksınız? Daha kaç kişi ölecek? Ondan sonra mı çevre yolu yapacaksınız? Bu nasıl çevre yoludur? Ne iktidarımız var ne muhalefetimiz var." açıklamasını yaptı.