Başkan Şahin, Türkiye Ekonomi şurasına katılarak hazırladığı raporu bakana sundu

Kızıltepe Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin Türkiye Ekonomi Şurasına katılım sağlayarak hazırladığı raporu bakana sundu.

Gündem 2.07.2022 09:39:54 0
Başkan Şahin, Türkiye Ekonomi şurasına katılarak hazırladığı raporu bakana sundu

Başkan Şahin konuya ilişkin yaptığı bilgilendirmede TOBB Türkiye Ekonomi Şurası, Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımıyla gerçekleşen Türkiye Ekonomi Şurasına katıldığını ve Mardin ekonomisi ile ilgili hazırladığı raporları ilgili yerlere ilettiğini kaydetti.

Kızıltepe Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin açıklamanın devamında şunlara yer verdi:

“İlimizin tarım ve gıda ürünlerinin katma değerli ve ihracat odaklı üretilebilmesi için elektronik satış salonu, müzayede salonu, ihracat istihbarat merkezi ve gıda laboratuvarı kurulması amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Cazibe Merkezleri Destek Programı kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a “Mardin Gıda Analiz ve Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi” ile ilgili rapor sundum. “

Başkan Şahin, “Mardin’de tarım ve gıda ürünlerinin katma değerli ve ihracat odaklı üretilebilmesi için elektronik satış salonu, müzayede salonu, ihracat istihbarat merkezi ve gıda laboratuvarı kurulması, Mardin Gıda Analiz ve Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi ile ilgili raporu sayın bakanımıza takdim ettim inşallah Mardin ilimiz adına güzel neticeler alırız. Herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Dedi.