Belediye can güvenliği için onarıyor, onlar kırıyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, araç trafiğinin en yoğun olduğu İpekyolu’nda birçok ölümlü kaza yaşanmasına rağmen, üst geçitleri kullanmayan yayaların kırdığı tel bariyerler yenilendi.

Gündem 15.12.2023 23:37:24 0
Belediye can güvenliği için onarıyor, onlar kırıyor

Kızıltepe ilçe merkezinden geçen uluslararası tarihi İpekyolu’nda yayaların yaklaşık 200 metre arayla yapılan 2 adet üst geçidi kullanması ve güvenli bir şekilde yolun karşı tarafına geçmesi için yolun ortasına çekilen bariyerler Kızıltepe Belediyesi tarafından bir lısmı onarılırken bir kısmı ise yenisi ile değiştirildi.

Vatandaşın can güvenliği için yolun karşı tarafına geçişleri engellemek için çekilen tel bariyerleri kırarak tahrip ederek geçmeye çalışan yayaların önüne geçmek için çalışma başlatan Kızıltepe Belediyesi bu kapsamda İpek yolunda kırılan tel bariyerler onarılarak, kullanılamayacak durumda olanlar ise yenilenerek yaya geçişlere kapatıldı.

Kızıltepe Kaymakamı/ Belediye Başkan Vekili Abdullah Şahin’in talimatları doğrultusunda Kızıltepe Belediyesi Park ve Bahçeler müdürlüğü ekipleri, İpekyolu üzerinde orta refüjlerdeki tel bariyerleri kırıp karşıdan karşıya geçmeye çalışması ve can güvenliklerini tehlikeye atmalarını engellemek için kırılan bariyerleri tamir edilip yenisiyle değiştirildi. Belediye yetkilileri, Vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını ve kendi güvenlikleri için bariyerleri kırmak yerine üst geçidi kullanmaların tavsiyesinde bulunarak, tel bariyerlerin yeniden kırılması durumunda tekrar onarıp yayaların tehlikeli geçişlerine engel olunacağı belirtildi.