Belediye üst üste yaşanılan patlamalara ilişkin inceleme başlattı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, MARSU İsale Hattında üst üste yaşanılan patlamalar ile ilgili inceleme başlattığını duyurdu.

Politika 26.04.2024 12:55:55 0
Belediye üst üste yaşanılan patlamalara ilişkin inceleme başlattı


Büyükşehir Belediyesi MARSU ekiplerinin patlamanın olduğu Kızıltepe Havalimanı mevkisinde onarım çalışmaları başlattığını açıkladı. Ayrıca 5. kez meydana gelen patlama ile ilgili de inceleme başlatıldığı vurgulandı.

Belediyeden yapılan açıklamada “İlimiz Mardin sınırları içerisinde içme suyu şebeke borusu hattında yeni bir patlak meydana gelmiştir. Bilindiği üzere, 31 Mart 2024 tarihinden bu yana Kızıltepe ve Artuklu ilçelerimize içme suyu sağlayan Beyazsu isale hattında bugün itibariyle 5. kez patlama yaşanmıştır. Kızıltepe Havaalanı mevkiinde şebeke borusu hattında yaşanan patlamaya MARSU ekiplerimizin müdahalesi hemen başlamıştır. Patlağın meydana geldiği bölgeye MARSU Genel Müdürlüğü tarafından iş makine ve personel takviyesi yapılmıştır. Arızanın yaşandığı bölgede onarma çalışmaları tamamlandıktan sonra içme suyu şebekesine tekrar su akışı sağlanacaktır.

Üst üste yaşanan arıza ve içme suyu şebeke borusu patlakları ile ilgili belediyemizin ekipleri tarafından ayrıca inceleme başlatılmıştır. Her türlü ihtimali de göz önünde bulunduran ekiplerimiz, incelemelerini tamamlandıktan sonra siz değerli kamuoyuna yaşanan durum ile ilgili bilgilendirmede bulunacaktır.

İçme suyu hattından etkilenen Kızıltepe ve Artuklu ilçelerimizde yaşayan halkımızın anlayışınıza sığınıyoruz.” ifadelerine yer verildi.