Birleşmiş milletler gibi okul

Mardin Noter Cevdet Altun Ortaokulu öğrencileri 7 farklı dilde şarkılar söylüyor.

Eğitim 12.06.2021 23:41:47 0
Birleşmiş milletler gibi okul


                                            

Artuklu Noter Cevdet Altun Ortaokulu proje ekibi (Ecrin/Kerem/Jinda/Duru/Mustafa Zal/Hiranur/Göksu/Berfin) , İngilizce Öğretmenleri Özden Çelik rehberliğinde yürüttükleri “SING MY SONG” eTwinning projesi kapsamında İspanya, Fransa, Romanya, Polonya, Portekiz ve Makedonya’dan katılım sağlayan ortakları ile birlikte farklı dillerde şarkılar söylediler, bölgemizin geleneksel enstrümanı olan Rebab’ı tanıttılar.

                                   

 Öğrenciler, İngilizce’nin ve müziğin evrenselliğinin farkındalığıyla bu alanlardaki ilgilerini yöneltebilmelerini sağlayan bu projede, oldukça mutlu ve heyecanlı bir şekilde çalışmalar yaptıklarını, yapılan etkinliklerde ortak iletişim dili olarak İngilizce kullandıklarını belirttiler. Bunun sonucunda yabancı dilin dört temel becerisini (Okuma-Dinleme-Yazma-Konuşma) kullanarak bu başarının okul hayatlarına da olumlu yönde katkı sağladığını ifade ettiler.

Noter Cevdet Altun Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Özden Çelik, proje süresince uyguladıkları etkinliklerde işbirlikli öğrenme yöntemi ve kullandıkları WEB 2.0 araçları sayesinde sosyal, duygusal ve bilişsel alanda kazanım elde ettiklerini; projenin öğrencilerin iletişim ve dil becerilerine büyük ölçüde katkı sağladığını belirtti. NCA’nın yakın zamanda İngilizce sınıflarında beceri temelli eğitim vermeyi amaçladığını; önümüzdeki senelerde benzer etkinliklerle Mardin’i uluslararası platformlarda temsil etmeyi hedeflediğini ifade etti.

Öğrenciler, ”Kültürel etkileşim ve iletişim amacıyla karışık okul takımları oluşturduk, bireysel çalışmalarımızı bir araya getirerek ortaya 2021 takvimi çıkardık. Ayrıca ekip olarak en çok eğlendiğimiz etkinlik farklı ülkelerden arkadaşlarımızla internet ortamında bir araya gelerek uygulamış olduğumuz  GAMELET oldu. Proje ortağı ülkelerimizin genel özellikleri ile ilgili Türkçe,Lehçe, İspanyolca, Fransızca, Romence, Portekizce oyunlar düzenleyip, e-kitap oluşturduk ve bu dillerde şarkılar söyledik, farklı kültürlerden arkadaşlar edindik.” 

                                

Projeye uygulayıcısı Özden Çelik, COVİD-19 Salgın sürecinde çocukların evde sıkılmalarını önleyen bu proje ile birlikte öncelikle öğrencilerin sosyal-kültürel becerilerini geliştirip saygı ve nezaket kuralları çerçevesinde çalışmalarını pekiştirdiğini ifade etti. Ayrıca yapılan çalışmalarda internet güvenliğine özen gösterdiklerini belirtti. Projeyi başarıyla tamamlayıp sertifikalarını alan Mardin Noter Cevdet Altun Ortaokulu Proje Ekibi, “Çeşitli ülkelerden arkadaş edinmemizi sağlayan ve evde kaldığımız pandemi sürecini eğlenceli kılan bu etkinlikte yer almamıza her zaman destek olan Okul Müdürümüz Nigar Köçer’e, saygıdeğer velilerimize ve öğretmenimiz Özden Çelik’e çok teşekkür ediyoruz.” dedi.


Anahtar Kelimeler: birleşmiş milletler gibi okul