Tarih: 04.10.2024 11:38

Büyük Meyve Bahçesi İçin Çalışmalara Başlandı

Facebook Twitter Linked-in

Üreten belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Kızıltepe Belediyesi, kendisine ait atıl durumda bulunan 25 dönüm araziyi büyük meyve bahçesi haline getirmek için çalışmalara başladı. Kızıltepe Belediyesi Başkan Vekili Vecdi Baran, Başkan Yardımcıları Adile Kızılay ve Şükrü Yıldırım, Belediye Meclis Üyesi Aynur Yıldırım ile birim müdürleri, meyve bahçesi olarak kullanılacak arazide incelemelerde bulundu. 
Yenikent Mahallesi 8.Cadde üzerinde bulunan 25 dönüm araziyi meyve bahçesine çevirecek olan Kızıltepe Belediyesi, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte büyük meyve bahçesine aralarında nar, ceviz, hurma, incir, yeni dünya, zeytin, üzüm, dut, vişne, muşmula, antep fıstığı, badem, nektarin, kayısı, elma, armut, şeftali ve erik olmak üzere birçok çeşit meyve ağacının dikimini gerçekleştirecek. 
Kızıltepe Belediyesi'nin ilçede alternatif ürün çeşitliliğini arttırmak amacıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kuracağı meyve bahçesinde şu an temizleme çalışması yapılıyor. Çevre düzenlemesinin yapılacağı alan önümüzdeki süreçte Kızıltepelilerin kullanımına açılacak. Kırsal kalkınma projeleriyle üreticinin yanında olan Kızıltepe Belediyesi, meyve bahçesi ile bölge meyveciliğine öncülük etmeye hazırlanıyor.
Meyve bahçesi ile üretimin öncüsü olmaya aday olan Kızıltepe Belediyesi, üretilen meyveleri sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —