Cemil Aydoğan: "Mezopotamya Ödüllerini eleştirdi

Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan ‘Şaibeli Mezopotamya Ödülleri’ başlıkla bir yazı kaleme aldı. Aydoğan yazısında verilen ödüllerin hangi kritere göre verildiğini sordu.

Gündem 15.07.2021 18:20:20 0
Cemil Aydoğan:

Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan ‘Şaibeli Mezopotamya Ödülleri’ başlıkla bir yazı kaleme aldı.

İşte Aydoğan’ın yazısı: “Bundan birkaç gün önce birileri tarafından Mezopotamya'nın tarihi ismini kullanarak, ödül verdiklerine, kurumsal olarak tanık olduk. Mezopotamya'nın uygarlık tarihinden, haberi olmayan birileri, bu tarihi ismi kullanarak ödül verdikleri ortaya çıkmıştır.

Ancak Cumhurbaşkanı sürekli basın kartına sahip olan, Barış Aktivisti bir Cemiyet başkanı olarak bu ödül törenini, organize eden beyzadelere, bir kaç soru sormak istiyorum;

Bu ödüller verilirken bir jüri ödül komisyonu oluştu mu? Bu jüri komisyonu oluşmuşsa  kimlerden olmuştur?  Oluşan bu komisyon mesleklerin veya şahsiyetlerin kriterlerini hangi yazılı ve istatistiki belgelerine göre yapmıştır? bazı kişilere hangi kriterler baz alınarak ödül verilmiştir?

Bu cevapları Mezopotamya Ödüller'ni organize eden, şahsiyetlerden kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, istiyorum. Birileri yanlış anlamasın benim böylesi şaibe taşıyan herhangi bir ödüle ihtiyacımın olmadığının bilinmesini istiyorum.

Türkiye'de en fazla insan hakları ve Barış ödüllerini alan, Almanya'da Uluslararası af örgütü ödülü ve Paris'te Millenyum'da insan hakları ve şövalyelik ödülünü alan bir şahsiyetin böylesi ödüllerde gözü olmadığı aşikardır. Ve Mezopotamya ismi bu ödüllerde olmasaydı böylesi soruları sorma gereğini de duymazdım. Tüm Mardin kamuoyuna en derin saygılarımla arz ediyorum.