Cengiz Demirkaya Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya partili bir heyetle beraber Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Cemil Aydoğan'ı yerinde ziyaret etti.

Gündem 13.06.2021 09:55:43 0
Cengiz Demirkaya Anadolu Gazeteciler Cemiyeti

Ziyarete Anadolu Gazeteciler Cemiyeti kurucu yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Mardin Milletvekili Cengiz Demikaya Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nin açılışını kutladığını söyledi. Demirkaya, geçmişte bölgeye hitap eden, Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti'nin, hizmetlerini unutmadığını vurguladı.

Böylesi bir kurumu gazetecilik tecrübesi ile uluslararası bir seviyeye taşıyan, gazeteci yazar ve barış aktivisti Cemil Aydoğan'ı kutladığını kaydetti. Demirkaya, “Kızıltepe'nin tüm profesyonel gazetecilerini bir araya getirerek, Türkiye'nin tarihi coğrafyasını, gazetecilik sosyal ve kültürel bir amaç ile kuran (AGC) Anadolu gazeteciler cemiyeti başkanı Cemil Aydoğan ve yönetim kurulu üyelerini kutluyorum. Bir Kızıltepeli olarak bende, kendimi bu kurumsal yapının içinde görüyorum. Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye'de iyi bir yere gelmesi için elimden gelen her nevi fedakarlığı yapacağımın herkes tarafından bilinmesini istiyorum.” dedi.

AGC Başkanı  Cemil Aydoğan'da “Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya'nın bir heyetle beraber bizi ziyaret etmesi ve her konuda bize destek vermeye hazırım açıklaması, bize cesaret ve onur vermiştir. Bir sivil toplum kurumu kendi öz gücüne dayalı olarak, halkın gerçeklerini esas alarak, özgür iradesiyle, tüm toplumsal zorlukları, aşabilmeyi başarabilirse, bölgesel, ulusal ve uluslararasında söz sahibi olabilecektir. Bu toplumsal kriterlere, bağlı olmayan, bir sivil toplum kuruluşunun başarıya ulaşması mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

Aydoğan, hedeflerinin tarafsız bir medya anlayışı ile, beraber insan hakları, barış demokrasi ve Avrupa Birliği kriterleri bizim vazgeçilmez evrensel taleplerimiz olacaktır.

Aydoğan, Demirkaya ile beraber gelen  heyette yer alan tüm şahsiyetlere, kendi yazdığı Kızıltepe Sosyal ve Kültürel Tarihi kitabını hediye etti. Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.