CHP Mardin Milletvekili adayı Karaboğa: Değişim rüzgârının ulaşmadığı yer kalmamış

Cumhuriyet Halk Parti Mardin Milletvekili Adayı Şükrü Karaboğa, piyasalardaki fahiş fiyatların ancak Güvenli bir ekonomik sistemle bu mümkün olabileceğini söyledi.

Politika 2.05.2023 10:40:11 0
CHP Mardin Milletvekili adayı Karaboğa: Değişim rüzgârının ulaşmadığı yer kalmamış

14 Mayıs seçimleri için seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mardin Milletvekili Şükrü Karaboğa, bu kapsamda Kızıltepe ve Artuklu Sebze Meyve Halini ziyaret etti. Değişim rüzgarının ulaşmadığı yer kalmadığını ifade eden Milletvekili adayı Karaboğa, daha sonra bazı merkez ve kırsal mahalleler ile Mazıdağı ilçesini ziyaret ederek seçimler için destek talebinde bulundu.

Sebze Meyve Hal ziyaretlerine ilişkin açıklama yapan Karaboğa, “Meyve ve sebzelerdeki yüksek fiyat artışları buradaki esnafımızı da kaygılandırmakta. Fiyatların bir anda fahiş bir şekilde yükselmesinin kimseye yararı olmaz. Tüm vatandaşımıza yararlı olan sistem güvenli ve istikrarlı bir ekonomik sistemdir. İktidarlık dönemimizde çözüme kavuşturulacak ilk konulardan biri ekonomi olacaktır.

Meyve ve sebze fiyatlarındaki orantısız değişimler vatandaşımız gibi halcimizi de etkilemekte. Bugünün düne benzemediği, yarının da bugünden farklı olabileceği esnafımızda endişe yaratıyor. Bu düzenin daha güvenilir bir hale getirilmesi artık bir ŞART. Ne esnafımız meyve ve sebzesinden zarar etmeli ne de vatandaşımız satın alırken zorlanmalı. Güvenli bir ekonomik sistemle bu mümkün. Ayrıca esnafımızın yeni hal talebini de gündemimize aldık ve bunun için çalışacağız.” dedi.

Mazıdağı ilçesini de ziyarete eden CHP Mardin Milletvekili Şükrü Karaboğa ve beraberindekiler burada bazı kırsal alanda yer alan köyleri ziyaret ettiler, Karaboğa yaptığı paylaşımda,

Değişim rüzgarının ulaşmadığı yer kalmamış. Biz rüzgarı takip ediyoruz. Bugün bahar havası var. Kara bulutlar dağılmaya başladı ve gün artık 14 Mayısı fısıldıyor.

Halkımız artık şikayetlerini televizyonlarda meclis kürsüsünden dinleyebilecek. Biz kendimizi ifade ettik ve güvenlerini aldık, başarı dileklerini aldık takdiri halkımıza bıraktık.

Halkımızın sesinin artık Mecliste yankılanma vakti geldi. Geçmişten günümüze vekil olanların Mardin’in sorunlarını dile getirmemesiydi. Halkımız unutulan değil ulaşabildikleri bir milletvekili istemekte. Bizler Mardin’in sorunlarının farkındayız. Bunları Mecliste söylemek için de hazırız.”