Çocukluk Hayalini Gerçekleştirdi

13 yaşında resim çizmeye merak saran mali müşavir stajyeri çizdiği resimleri sergiledi.

Yaşam 14.12.2021 07:28:11 0
Çocukluk Hayalini Gerçekleştirdi

Mardin Kızıltepe ilçesinde yaşayan mali müşavir stajyeri Emel Bingöl çocuklukta heveslendiği resim çiziminin eğitimini alamasa da resim aşkı ve azmi sayesinde çizdiği portreleri ressam bir arkadaşının eserleri ile birlikte sergiledi. İki gün açık kalan Bingöl’ün sergideki eserleri büyük ilgi ve beğeni topladı.

 

13 yaşındayken hobi olarak çizmeye başladığı resimlere 7 yıl ara verdikten sonra Üniversite de tekrar başladığını ifade eden Emel Bingöl, “ Resim alanında aslında eğitimim yok, Adnan Menderes üniversitesi kamu yönetimi mezunuyum ve şu anda Mali müşavirlik stajı görüyorum. Resim çizmek Çocukluk hayalimdi, 13 yaşındayken Hobi olarak resim çizmeye başladım. Daha sonra 7 yıl çizime ara verdim, Üniversiteye başlayınca tekrar cesaret edip bıraktığım çizimlere yeniden başladım.”

 

Bazı ailevi sebeplerden dolayı ara verdiği eğitimini açık lise okuduktan sonra sınavda kazandığı ilk bölümü okuduğu için resim eğitimi alma şansını yakalayamadığını ifade eden Amatör ressam Emel Bingöl, 2 Yıl önce Üniversiteden mezun olduğunu ve 10 eserden oluşan kuru boya çizimini 4 yıllık süreç içinde yaptığına dikkat çeken ve çizimlerinin genelde portre çalışması olduğunu belirten Bingöl, “Sergiyi açma amacım satış değildi. Asıl amacım hayalimi gerçekleştirmekti. O da oldu çok şükür. Beklemediğim bir şekilde yoğun bir ilgiyle karşılaştım. Çok mutluyum ve Kızıltepe halkına bu ilgiden dolayı çok teşekkür ederim. Bu süreçte yanımda olan herkese ayrıca teşekkür ederim.” açıklamalarında bulundu.


Anahtar Kelimeler: çocukluk hayalini gerçekleştirdi