"Çok şükür Mardin tıp fakültesine kavuştu"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, Mardin Artuklu Üniversitende Tıp Fakültesi kurulacak. Karar Mardin'de büyük bir sevinçle karşılandı.

Eğitim 8.05.2021 14:18:00 0

1 Mayıs 2021 Resmî Gazetede yayınlanan 3940 karar sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 10 üniversitede yeni fakültelerin açılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda Mardin Artuklu Üniversitesi'nde Tıp Fakültesi açıldı.

30 Nisan 2021 kararlı ve 1 Mayıs 2021 yayınlı Resmî Gazetede yer alan listede 10 Üniversiteye yeni bölüm açılması ve 2 üniversitede ise bazı yüksekokulların kapanması kararı verildi.

Kararnamede "Ekli I sayılı listede belirtilen fakültelerin kurulması ile ekli II sayılı listede belirtilen yüksekokulların kapatılmasına 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanununu ek 30 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir." denildi.

Mardin Artuklu Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, karara ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanmış bulunuyorum. Rabbim bizi kendisine ve bize güvenenlere mahçup etmesin, üniversitemize hizmet etmeyi nasip etsin." dedi.

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, "Mardin Artuklu Üniversitesi’ne bağlı kurulan Tıp Fakültesi Mardin’imize ve Ülkemize hayırlı olsun.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkür ederiz." açıklamasını yaptı.

Mardin’e tıp fakültesi için 108 bin imza toplanmıştı

Mardin'de hizmet veren 54 dernek, vakıf, oda ve sendikanın oluşturduğu STK Platformu, Türkiye’de büyükşehirler içinde tıp fakültesi olmayan tek il olan Mardin için tıp fakültesi taleplerini ilk olarak şehrin bürokratları ile bir araya gelerek gündeme getirildi. Son olarak https://mardinstkplatformu.org/ sayfası üzerinden imza kampanyası başlatıldı.

İmza kampanyası, kentteki işçisinden memuruna, milletvekilinden valisine her kesimden destek gördü. Bir ay gibi kısa bir sürede imzaya açılan platformda 108 bin 622 kişi imza atarak “Mardin’e tıp fakültesi kurulsun.” denilmişti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karar, Resmî Gazete 'de yer aldı. Buna göre kurulan fakülteler şöyle:

Batman Üniversitesi'nde Diş Hekimliği Fakültesi, İstanbul Galata Üniversitesi'nde Sağlık Bilimleri Fakültesi, İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi'nde İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi, Mardin Artuklu Üniversitesi'nde Tıp Fakültesi, Muş Alparslan Üniversitesi'nde Diş Hekimliği Fakültesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nde Spor Bilimleri Fakültesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde Kayseri Tıp Fakültesi, Erzincan Binali Yıldırım ile Recep Tayyip Erdoğan üniversitelerindeki beden eğitimi ve spor yüksekokulları da kapatıldı.

 


Anahtar Kelimeler: " şükür Mardin fakültesine kavuştu"