Dara'da DEDAŞ gerginliği

Cumhuriyet Halk Partisi Mardin İl Başkanı Mahmet Kılınçaslan, "Kanal İstanbul’a yapacağın harcamayı, burada GAP’ı bitirsin." dedi.

Gündem 1.09.2021 10:37:59 0
Dara

Cumhuriyet Halk Partisi Mardin İl Başkanı Mahmet Kılınçaslan, borç gerekçesiyle trafolarının sökülmesine karşı gelen çiftçilere destek verdi. Kılınçaslan, “Bunun arkasındaki kimse, kanal İstanbul’a yapacağın harcamayı, burada GAP’ı bitirsin.” dedi.

CHP İl Başkanlığına göreve yeni gelen Mehmet Kılınçaslan, Artukluya bağlı Dara mahallesinde (Gundê Darê) DEDAŞ’ın borç gerekçesiyle icra yoluyla trafo jandarmalar eşliğinde almak istemesine karşı çiftçiler direndi.

Olay yerine giden  CHP İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan, ile DEDAŞ çalışanları arasında kısa bir tartışma yaşandı. Yükselen tansiyon sonucu çiftçiler DEDAŞ ekiplerine müdahale etmek istedi. Halk CHP İl Teşkilatı tarafından sakinleştirildi.

Çiftçilere konuşan Kılınçaslan, ‘’Devlet, halkıyla güvenlik kuvvetlerini karşı karşıya getiremez. Devlet sadece bir şirketin uygulama mercii ’si değildir. Bunun arkasındaki kimse, kanal İstanbul’a yapacağın harcamayı, burada GAP’ı bitirsin. Bu eziyet, 45 derece sıcaklıkta bu trafonun sökülmesi bu devletin ayıbıdır, hükümetin ayıbıdır. Bizde Cumhuriyet Halk Partisi olarak, halkımızın arkasındayız, bu faşizan uygulamalara kesinlikle karşıyız ve iktidarımızda buna son vereceğiz. Bu barajlar bu vatan sizin! Bizler, sizin için varız. Eski bir slogan gibi faşizme karşı omuz omuza mücadele edeceğiz‘’. dedi.


Anahtar Kelimeler: dara'da dedaş gerginliği