Derik belediyesi 12 yeni halı saha yapıyor

Derik İlçesinde Belediye Başkanlığı ile Spor Toto Başkanlığı arasında imzalanan protokole İlçe Merkezinin 12 kırsal Mahallelerinde Halı Saha yapımına başlandı.

Gündem 17.01.2022 13:49:57 0
Derik belediyesi 12 yeni halı saha yapıyor

Derik Belediyesi ve Spor Toto Başkanlığı tarafından kırsal Koçyi-ğit,Bayır,Ballı,Bozbayır,Alanlı,Demirli,Subaşı,Pirinçli,Akıncılar,Göktaş,Çukursu ve Boyaklı  Mahallelerinde 24 metreye 44 metre ebatında yapımına başlanan  halı saha inşaatı devam ederken, İlçeden 15 kilometre mesa-fede,300 haneli,3 bin 500 nüfuslu Boyaklı  Mahallesi’nde 60 yaşındaki Mehmet Kaya ile 74 yaşındaki Mehmet Tur torunları yaşındaki çocuklarla top koşturdu. 
60 Yaşındaki Mehmet Kaya,”Merkezden 15 kilometre uzakta-yız,gençlerimiz spor için 15 ve 50 kilometre yoldan minibüsle gidiyor-du,kaza bela oluyordu,şimdi sahanın köyde yapılmasına çok memnun kalıyoruz,köyün gençleri spor oynamaya çok heveslidir,biz ihtiyarlar bile saha yapılmasını isiyorduk,gençlerimiz hergün Kızılotepe veya Derik halı sahalarına gidiyordu.Benim yaşım 60’tır,icap ederse bu gençlerle top oy-nayacağım”dedi.
74 yaşındaki Mehmet Turan,”Ben 74 yaşındayım,ben de bu halı sahanın yapılmasına seviniyorum,Sporu çok seviyoruz, ben de  çocuklarla spor yapacağız ve top koşturacağız”dedi. 
13 yaşındaki Ahmet Turan,”Top sahamız oluyor,dedemiz de burada biz-le her gün top oynayacağız,çok sevineceğiz”dedi.
Derik Belediyesi Fen İşleri Şehir Plancısı ve Müdürvekili Nevroz Atış Pa-lamut,”Ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de sosyal  ve  teknik alt yapı ek-sikliği yaşanmaktadır,bu eksiklikleri gidermek adına Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve  Derik Belediye Başkanlığımız işbirliğiyle 12 kırsal mahalle-lerimizde 24 metreye 44 metre ölçülerinde toplamda 1056 metrekarelik alanda halı saha yapımı devam etmektadir.Halı Saha yapımlarında kont-rollerimiz sağlanmaktadır,Belediye Başkanvekilimzin desteklerinden dola-yı teşekkür eder,İlçemize hayırlı olmasını diliyoruz”dedi.
Derik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürvekili Halim Göven,”Bu sa-haların yapılmasıyla ilçemizdeki spor kültürünü daha da üst seviyeye çı-karacaktır.İlçemiz Futbol olarak çok önemli bir yere sahiptir, Derik İlçemiz-den hemşehrimiz Muhammed Ozan Kabak gibi bir değerlerin arta-rak,Ülkemiz adına Milli takımla buluşturmayı istiyoruz.İlçe Kaymakamımız  ve Belediye Başkanvekilimiz Sayın Evren Çakır’a verdiği desteklerinden dolayı kendilerine çok çok teşekkür ederiz. ”dedi.
Kırsal Mahalle Muhtar azası Abdullah Kızıl,” 300 haneli köyümüzde yak-laşık 3 bin 500 kişi mevcut,en yakın köylerden öğrenciler buraya geliyor-lar,bu yapılacak saha sayesinde Beden Eğitimi öğretmenleri burada ders verebilecekler,öğretmenlerimiz,gençlerimiz burada top oynayacak-lar,Derik’li hemşehrimiz  Muhammed Ozan Kabak gençlerimizin fazla ol-masını istiyoruz,daha önce böyle bir halı sahamız yoktu,Gençlerimiz top oynamak için gece saat 11-12 ye kadar başka yerlerde top oynuyorlardı.”dedi.


Anahtar Kelimeler: derik belediyesi 12 yeni halı saha yapıyor