Derik çiftçisininelektirk isyanı

Derik Ziraat Odası Başkanı Faruk Temelli son günlerde artan elektrik kesintileri nedeniyle bir açıklama yaparak DEDAŞ’a tepki gösterdi.

Gündem 12.08.2022 22:56:58 0
Derik çiftçisininelektirk isyanı

Faruk Temelli elektrik şirketi olan DEDAŞ’ın 6 saate varan yaptığı elektrik kesintilerinin mısırın gelişimine olumsuz bir etki yaptığını açıkladı. Temelli “Hangi ülkede çiftçinin ve vatandaşların bir günde toplam olarak 6 saati aşan bir elektrik kesintisi uygulanmaktadır? İddialara göre çiftçinin elektriğini keserek fabrikalara veriyorlar. Bu fabrikalardan biri Mazıdağında faaliyet yürüten eti bakır anonim şirketine aittir. Yani Mezopotamya ovasının üretimi ve kadim çiftçisi bir fabrikaya kurban edilmektedir.” Şeklinde tepkilerini dile getirdi.

İlgililere ve yetkililere seslenen Derik Ziraat Odası Başkanı Faruk Temelli, elektrik kesintilerine dur denilmese bu seneki mısır üretimi önemli bir verim kaybıyla karşı karşıya olacaktır, açıklamasında bulundu. Temelli, elektrik şirketinin adeta bölgede halkı ayağa kaldırmaya ve gerginlik yaratmaya yol açan uygulamalar yaptığını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: derik çiftçisininelektirk isyanı