Derik yepyeni bir çehreye kavuşuyor

Mardin’in en önemli ilçelerinden biri Derik şimdilerde yürütülen çalışmalarla bambaşka bir çehreye kavuşmaya hazırlanıyor.

Yaşam 5.06.2021 09:57:07 0
Derik yepyeni bir çehreye kavuşuyor

İlçe genelinde yapılan parselasyon çalışmalarının önemli ölçüde tamamlandığını belirten Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hicabi Aytemür, “Daha güzel bir Derik hedefi için çalışmalarımızı yeni imar yolları açarak sürdürüyoruz. Kanalizasyon ve içme suyu hatlarının döşenmesi İLE şehir içi ulaşım ağının rahatlaması için 4 mahallede yeni imar yolları açıyoruz” dedi.

KAÇAK YAPILAŞMANIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Göreve geldiği günden bu yana Derik’i daha iyi noktalara taşıma hedefiyle çalıştıklarını anlatan Aytemür, “Bu kapsamda Zeytinpınar Mahallesi, Cevizpınar Mahallesi, Söğütözü Mahallesi ve Bahçelievler Mahallesi’nde yeni imar yolu açma çalışması yürütüyoruz. Çalışmalar tamamlandığında şehirdeki ulaşım ağı da büyük ölçüde genişlemiş olacak. Şehir sağlığı için kanalizasyon ve içme suyu hatlarını döşemek ve kaçak yapılaşmaların önüne geçilmesi için de parselasyon çalışmalarını büyük ölçüde tamamladık. Bu alanlarda imar planı doğrultusunda çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

Aytemür, Derik halkının hizmetin en güzeline layık olduğunu ifade ederek, “Biz halkın parasını, halkın bizzat kendisine harcamak üzere görevlendirildik. Bu anlamda en önemli hizmetlerin altyapı sorunlarını gidermek olduğunu düşünüyoruz. Çalışmalarımızı bu doğrultuda planlayıp, vatandaşa en iyi hizmeti sunma gayretiyle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: derik yepyeni bir çehreye kavuşuyor