Derik Belediyesinden kadınlara destek devam ediyor

Derik Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından açılan "Pastacılık" kursunda ev hanımdan öğrenciye birçok yaş grubunun yoğun ilgi gösteriyor.

Gündem 14.04.2021 13:43:00 0
Derik Belediyesinden kadınlara destek devam ediyor

 

Derik Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından açılan "Pastacılık" kursunda ev hanımdan öğrenciye birçok yaş grubunun yoğun ilgi gösteriyor. "Pastacılık" kursu kadınların meslek edinmelerine de imkan sağlıyor. Kurs sonunda kursiyerlere “Ev Yemekleri Yapımı Belgesi ve Pastacılık Belgesi” veren Derik Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kadınların girişimci olmasına hatta kendi işletmelerini kurmalarına imkan sağlıyor. Mutfakta; bir yandan aşçı ve pasta ustaları yetişirken bir yandan da hobi olarak birçok kültüre ait yemek tarifi öğreniliyor.

Kursiyer Gündem Abukan ise " Pastacılık kursunda öğrendiğim en önemli şey kadınların ne kadar dayanışma içerisinde olduğu. Birlik ve beraberlik içinde pastalarımızı, yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kursiyer Mekiye Abukan şunları söyledi: “Yemek yapmayı çok seviyorum ama püf noktalarını da öğrenmek istiyordum. İlerleyen zamanlarda kendi iş yerimi açmayı planlıyorum. Herkese de tavsiye ediyorum. Hem eğleniyoruz hem öğreniyoruz. Bütün kadınlar verimli olsun ve kendi parasını kazansın.”

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sultan Özen,"Pastacılık kursumuz sayesinde kursiyerlerimizin meslek edinmelerine yardımcı oluyoruz. Aldıkları eğitim ile girişimci olup kendi ayakları üzerinde durabiliyorlar, aile ekonomilerine katkı sağlayıp üstelik istihdam yaratıyorlar. Bu çok güzel bir mutluluk ve gurur.” dedi.