Derik Kaymakamı Aytemür: Tüm engelleri ortadan kaldırmak hepimizin görevidir

Derik Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hicabi Aytemür, engelli bireyleri toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmamız gerektiğini söyledi.

Yaşam 2.04.2021 10:07:00 0
Derik Kaymakamı Aytemür: Tüm engelleri ortadan kaldırmak hepimizin görevidir

Aytemür sözlerini şöyle sürdürdü: “Engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri ortadan kaldırmak, hepimizin görev ve sorumluluğudur. Bu kapsamda, her sağlıklı bireyin bir engelli adayı ve engelli kardeşlerimizin bizlerin bir parçası olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız.”

 

Derik Belediyesi’nin engelli bireylerin yanında olduğunu belirten Aytemür, “Hayatın tüm alanlarında, bütün zorlukları aşarak spor, edebiyat, sanat, eğitim ve iş hayatında, sivil toplumda; engelli kardeşlerimizin tüm topluma örnek olacak şekilde sergiledikleri başarılı mücadele, gerçekten takdire şayandır. Engelli bireylerin yaşama katılmaları, hayat standartlarının yükseltilmesi en temel insan haklarındandır ve çağdaş toplum anlayışının temel göstergelerindendir. Derik Belediyesi olarak, ekiplerimiz ilçemizdeki tüm engelli vatandaşlarımızı ziyaret edip, bizden isteklerini almaktadırlar. Her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız.” dedi.