Derik'te en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Kütüphane Haftası nedeniyle Derik'te kütüphaneden en çok kitap alıp okuyan öğrenciler ve vatandaşlar, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Evren Çakır tarafından ödüllendirildi.

Gündem 3.04.2022 11:34:25 0
Derik

Her yılın Mart ayının son haftasında kutlanan Kütüphane Haftası nedeniyle Derik'te kütüphaneden en çok kitap alıp okuyan öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız, Kaymakam ÇAKIR tarafından ödüllendirildi.

Kaymakam Belediye Başkan Vekii  Evren Çakır, 2021-2022 yıllarında kütüphane arşivlerinden faydalanmak suretiyle, en çok kitap okuyan çocuk ve genç  kitapseverleri  tebrik edip, ödüllerini verdi. 

Pandemi sürecinde kitap okumanın önemine de değinen Kaymakam Çakır; “Koronavirüs salgını nedeniyle günlerinin büyük bölümünü evlerinde geçiren çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın evde kaldığı dönemde, kitap okuma oranları arttı ve kitap okuma açısından daha verimli geçti.

Kütüphanemiz okulların açılması ile tekrar eski günlerine döndü, tüm kitap severleri kutluyorum. Böyle bir günde bir araya gelmemize vesile olan, bu programı hazırlayan ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.