Derik’te Şehit Kaymakam Safitürk anısına yamaç paraşütü mesafe yarışması düzenlendi

Derik İlçesinde 10 Kasım 2016’da makam odasına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu kaldırıldığı Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün anısına Yamaç Paraşütü Mesafe

Gündem 28.04.2024 12:16:22 0
Derik’te Şehit Kaymakam Safitürk anısına yamaç paraşütü mesafe yarışması düzenlendi

Derik’te Şehit Kaymakam Safitürk anısına yamaç paraşütü mesafe yarışması düzenlendi 
Derik İlçesinde 10 Kasım 2016’da makam odasına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu kaldırıldığı Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün anısına Yamaç Paraşütü Mesafe yarışması düzenlendi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı,Mardin Valiliği, Türkiye Hava Sporları Federasyonu,Türk Hava Kurumu ve Derik Kaymakamlığı işbirliğiyle düzenlenen ve 23 Nisan’da başlayan yarışmaya Türkiye’nin 36 farklı ilinden 60 Yamaç Paraşütü pilotu katıldı.Yarışma,İlçeye 4 kilometre uzaklıkta bulunan Zeytinpınar Mahallesi’ndeki 350 rakımlı Erge Baba Tepesinde   İlçe Kaymakamı Evren Çakır tarafından verilen startla başladı.Meterolojideki hava koşullarının da iyi olması nedeniyle,İlçenin Merkez ve Kırsal Mahalle semalarında bir çok paraşüt pilotları saatlerce semalarda gezindiği,30-35 kilometre uzaklıktaki mesafede indikleri görüldü.
Yarışların sonunda genel klasmanda; birinci Vedat Kartal,ikinci Ferdi Toy,üçüncü Mahmut Hopur oldu.Kadınlar klasmanında; birinci İrem Deniz,ikinci Hüveyda Nilay,üçüncü Rojda Aslan olurken,Sport sınıf klasmanında birinci Ferdi Toy,ikinci Aytekin Ocak,üçüncü Yılmaz Cansarı oldu,dereceye girenlere ödüller verildi.
Ödül törenine Mardin Vali Yardımcısı Hasan Kurt,İlçe Kaymakamı Evren Çakır,Türkiye Hava Sporları Federasyonu As Başkanı Abdullah Kahraman,Mardin İl Gençlik ve Spor Müdürü Beytullah Birlik,İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Selahattin Dinç,İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mevlid Taş,İlçe Emniyet Müdürü Osman Can,Ak Parti İlçe Başkanı Süleyman Karahan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kayseri’li yamaç paraşüt pilotu Mertcan Güleç ile Şanlıurfa’lı yamaç paraşüt pilotu Eyüp Yıldırım tarafından ilçe semalarında Türk Bayrağını dalgalayarak iniş alanına inerken, saygı duruşu ve istiklal marşı’nın okunmasının ardından yarışmaya katılan 36 İl’in seromoni gösterisi yapıldı,yapılan konuşmaların ardından program verilen ödüllerin ardından sona erdi. 
Mardin Vali Yardımcısı Hasan Kurt,”Kaymakamımızın önderliğinde böyle bir spor organizasyonunun yapılıyor olması da şehrimizin tanıtımı Derik ilçemiz için çok önemli,Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anısına yapılan mesafe yarışması çok kıymetli buluyoruz,üçüncüsünün yapılıyor olması da çok değerli,bu organizasyonda emeği geçen herkese çok  teşekkür ediyorum” dedi. 
İlçe Kaymakamı Evren Çakır,”Geçtiğimiz yıllarda 18-20 İl arasında temsil kabiliyetimiz vardı,bugün baktığımız zaman 36 İl,ülkemiz 81 vilayet ve inşallah baktığımız zaman yüzde elisine ulaşmış bir durumdayız. Ülkemizin dört biryanından gelen sporcularla birlikte biz şu anda 81 vilayetimizin neredeyse yarısını temsil ediyoruz bu vesileyle çok teşekkür ediyoruz,sağolun.”dedi. 
Türkiye Hava Sporları As Başkanı Abdullah Kahraman,”Mardin Derik’te gerçekleştirdiğimiz,Şehit Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk anısına yamaç paraşütü mesafe yarışmamızı sonuçlandırmış bulunuyoruz,yaklaşık 60 sporcumuz katıldı şampiyonamıza,bölge için çok önemli bir faaliyet,bizim içinde ilk destinasyon bu,bundan sonraki yıllarda Mardin’i,Derik’i şampiyon olanlarla buraya getirerek destekleyeceğiz.”dedi.
Mardin İl Gençlik ve Spor Müdürü Beytullah Birlik,”Şehit Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk anısına 3’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz yamaç paraşütü mesafe yarışmasını gerçekleştiriyoruz.Güzel bir yarışma oldu Türkiye’nin 36 ilinden sporcularımız burada kıyasıya mücadele etti, şampiyonumuz güzel geçti.Desteklerini bizden esirgemeyen sayın Valimize ve yarışmanın kazasız,belasız geçmesiiçin emek harcayan öncellikle Kaymakam Evren Çakır beye çok teşekkür ediyorum.”dedi.
Genel Klasman da 1’inci gelen Vedat Kartal,”Derik’li olduğum ve burada çok uçuş yaptığım için bölgeye hakimim,bizim bölgemiz XC mesafe yarışmaları için doğası gayet güzel,mezopotamya ovasını  seviyorum.”dedi.
İstanbul’dan yarışmaya katılarak ikinci olan Aytekin Ocak,”Şehidimizin anısına buralardayız,uçuş yapıyoruz,gerçekleştiriyoruz,böyle geldik çok teşekkür ederim”dedi.
Pliotlardan Mesut Doğan,”Ülkenin 36 ilinden yamaç paraşütü pilotlarından 60 kişi şu an yarıştılar, Derik’in dağ ve ovalarından uçmak için geldiler,Uçmak için Derik’in dağ ve ovalıkları bir başkadır” dedi. 
Emrullah KARAKAŞ- Yurthaber47-Deriksesi--Derik