Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Ertaş, ameliyatsız kalp kapağını değiştiriyor

Dicle Üniversitesi Hastanesi  kalp kapağının ameliyatsız tedavi edilmesi konusunda önemli mir merkez haline geldi.

Sağlık 28.02.2021 22:00:00 0
Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Ertaş, ameliyatsız kalp kapağını değiştiriyor

Dicle Üniversitesi Hastanesi  kalp kapağının ameliyatsız tedavi edilmesi konusunda önemli mir merkez haline geldi. Hastane Doğu ve Güneydoğu’nun yanı sıra İran, Irak ve Suriye gibi  ülkelerden gelen hastalara da hizmet vermeye başladı.

Açık kalp ameliyatı yerine Transkateter Aortik Kapak Implantasyonu (TAVI) yöntemi uygulanıyor. Diyarbakır’da Aort kapağı değişimi ameliyatsız bir şekilde yapılıyor. Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Faruk Ertaş, “Bu yöntemde hastanın göğüs kısmı açılmadan kasık damarından girilerek kısa bir operasyonla Aort kapağı başarılı bir şekilde değiştirilebilmektedir. Hastalar çok konforlu bir şekilde ertesi gün taburcu olabilmektedir.” dedi  

Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi Doğu ve Güneydoğu’daki 11 kentte yaklaşık 5 milyon insana hizmet veriyor.  Son döneme özellikle kalp cerrahisi alanında yapılan çalışmalar hastaneyi bölge için önemli bir merkez haline getirdi. Ameliyatsız değişimin yapıldığı hastane İran, Irak ve Suriye gibi  ülkelerden gelen hastalara da hizmet vermeye başladı.