“Dijital eğitim hayatımızın bir parçası olmaya devam edecek” 

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Mardin’de  ‘Dijital Eğitimde Fark Yaratanlar Zirvesi’nin detaylarını  Mardin’de basın mensuplarıyla paylaştı.

Eğitim 11.03.2021 22:03:00 0
“Dijital eğitim hayatımızın bir parçası olmaya devam edecek” 

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Mardin’de  ‘Dijital Eğitimde Fark Yaratanlar Zirvesi’nin detaylarını  Mardin’de basın mensuplarıyla paylaştı. Dijital eğitimde Bahçeşehir Koleji’nin 12 yıllık tecrübesinin olduğunu söyleyen Özlem Dağ,  artık dijital eğitimini hayatımızın bir parçası olacağını belirtti.

Bahçeşehir Koleji  Genel Müdürü Özlem Dağ, Genel Müdür Yardımcısı Savaş Boyar ve Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan Mardin Kampüsünü ziyaret ederek öğretmenler ve  öğrencilerle bir araya geldi. Toplantıda  21-22 Mayıs’ta gerçekleşecek ‘Dijital Eğitimde Fark Yaratanlar Zirvesi’nin detayları basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Dijital eğitimde 12 yılı aşan bir tecrübe

Mardin Bahçeşehir Koleji’nde gerçekleşen toplantıda konuşan dijital eğitimde Bahçeşehir Koleji’nin 12 yıllık bir tecrübelerinin olduğunu belirten Dağ, “Biliyorsunuz çok özel bir dönemdeyiz. Pandemi döneminde Türkiye’de bir yıl oldu. Türkiye dışındaki bir çok ülkede de bir yılı geçen bir pandemi süreci var. Bu süreçten en çok etkilenen eğitim ve sağlık. Bahçeşehir Koleji olarak biz bu süreçte dijital eğitime hazırlığımızla ki 12 yılı aşan bir tecrübemiz var. Aslında bu sürece çalışkan öğrenci olarak başladık.  Geçen yıl online eğitim sürecinde farklı süreçler konuşulurken biz senkron-asenkron dijital bir süreç olarak betotfaz ve simit platformlarımızla öğrenci ve öğretmenlerimizle buluşturarak başladık. Bu neden önemli? Bu sürece hazırlıklı olan ne Türkiye’de nede gelişmiş ülkelerde birçok okulda bu süreç o kadar hızlı başlayamadı.  Öğrenciler eğitim-öğretim sürecinden koptu.  Bahçeşehir Koleji’nde ise aynen ülkemizdeki hızlı refleks gibi hızlı bir refleks verdi” dedi.

“Hibrit eğitim artık hayatımızın her alanında olacak”

Dijital eğitimin hayatın her parçasında olacağını ifade eden Özlem Dağ, “Öğrencilerimiz eğitim-öğretim sürecine dijital platformlarda öğretmenlerimizle birlikte devam edildi. Ancak bu süreç sadece dijitalin yüz yüzenin önüne geçtiği veya yüz yüze eğitimin dijitalin yerini aldığı bir süreç  olmaktan çok hibrit bir süreç olarak değerlendirilmesi kıymetlidir.  Okullarımızda öğrencilerimize yüz yüze akran öğrenmesi, yetişkin öğrenmesi, fiziki süreçlerin tamamlanması somut öğrenme gibi çok avantajı var. Bu süreçte okullarımızda olmak yüz yüze olmak çok kıymetli ancak bir o kadar da dijital süreçlerin devam etmesi, eğitim-öğretimin zenginleşmesi, bu süreçlerde zamandan ve mekandan bağımsız öğrencilerimize ulaşmak çok önemli. Çünkü hibrit eğitim artık hayatımızın bir parçası. Hayatımızın her alanında olacak. Dijital eğitim hayatımızın bir parçası olmaya devam edecek. 

Dağ sözlerini şöyle sürdürdü: “O zaman bu süreçte edindiğimiz deneyimleri tüm eğitim camiasıyla paylaşmak, ülkemizin eğitim camiasına, eğitim iklimine katkı sunmak hem kurum olarak hem de öğretmenler olarak görevimiz. Bu anlamda da önemli bir çalışmaya SODİMER ile imza atıyoruz. Dijital eğitimde fark yaratanlar zirvesi Türkiye genelindeki  tüm öğretmenler bu dönemdeki  dijital eğitim deneyimlerini ve bence daha da önemlisi bu süreçteki gözlemlerini ve geleceğe dair hayallerini ve planlarını bu süreçte bütün öğretmenlerle paylaşacak.  Bu nedenle Levent Hocama ayrıca teşekkür etmek istiyorum bu sürece liderlik ettiği için. Bahçeşehir Koleji olarak bu süreci desteklemekten ayrıca çok memnunuz”.

"Yerli ve milli yazılımlarıyla Bahçeşehir Koleji binlerce öğrencisine etkili davranış kazandırmakta"

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan ise “En çok yorulan, emek veren değerli öğretmenlerimizi bir platform altında toplamak istedik. En ücra köyden en metropoldeki  öğretmenimize kadar her birinin ürettiği dijital nesneler var. Öğrenme planları var, öğrenme araçları var. Bunları bir araya getirip gerekli desteği takdiri vermek istiyoruz. Çünkü artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bundan sonra bütün eğitim öğretim süreci böyle olmaya devam edecek. Daha da farklılaşacak. Sayın genel müdürüm söylemedi ama hologram eğitim Bahçeşehir Koleji’nin önemli bir vurgusu olacak hologramla eğitim. Yıllar öncesinde benim dijital eğitimi bilge olarak yorumladığım  Enver Yücel Hocanın vizyonu Sayın Genel Müdürümüz Özlem Dağ’ın  etkili liderliğiyle kurum bir ön almış durumda. Şuanda yerli ve milli yazılımlarıyla Bahçeşehir Koleji binlerce öğrencisine etkili davranış kazandırmakta. Bu bağlamda SODİMER’e yaptıkları destekten ötürü kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.