Diyarbakır’daki STK’lardan “Amedspor” buluşması

Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve İş İnsanları, Amedspor’a destek açıklamasında bulunmak için basın ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Spor 22.12.2023 22:48:31 0
Diyarbakır’daki STK’lardan “Amedspor” buluşması

 

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır OSB Başkanı Mustafa Fidan’ın da katıldığı toplantıda ilk olarak konuşan Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal, “Kentin tüm bileşenleri olarak, kulübümüzün yanındayız. Şampiyonluk yolunda giden takımımızın doğru bir düzlem içerisinde gittiğini görmekteyiz. Bugünün koşullarında kulübümüzün namağlup yürüdüğü ligde her ne kadar ufak tefek yaralar alsa da bir şekilde ayakta durmaya çalışıyor. Kentin iş insanları, STK’lar ve birleşenlerinin desteğiyle takımımız ilerliyor. Bir takım düşünün ki yerel yönetimlerden destek almıyor. Tek başına gönüllülerin desteğiyle oluşmuş ve kendisini sürdüren bir takımdır Amedspor. Amedspor, spordaki centilmenliğiyle Türkiye liglerine örnek oluyor. Bu sportmen davranışı, spor birleşenleri ve federasyonu görmesi gerekiyor. Yedi yıldır deplasman yasağı var. Taraftar desteği yasaklanan bir takım Amedspor. Bütün bunlara rağmen diğer kulüpler gibi dünyaları yıkmadık, demokratik bir şekilde tepkilerimizi ortaya koyduk” dedi.

“AMEDSPOR’UN YANINDAYIZ”

Daha sonra konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan ise, şunları belirtti: “Daha önce futbol eril zihniyetliydi. Ama Amedspor bunu da yıktı. Tribünde kadınlar ve çocuklar da çok rahat bir şekilde maçı izliyor. Deplasman yasağının yanı sıra sürekli ırkçı saldırılara maruz kalıyor. Amedspor sadece bir futbol takımı değil, bu kentin takımı. STK’lar olarak Amedspor’un yayındayız ve destekçisiyiz.”

Amedspor yönetiminin arkasında olduklarını dile getiren Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, “Türkiye futbolunda yaşanan bireysel yönetimlerin yarattığı tamamen şiddete yönelim eğilim ve finansal kirliliklerin bu takımda olmadığı, bu takıma sivil toplumun sahip çıkması ve kendi finansal anlamda katkısı ile doğru kontrol edilmesinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Amedspor gibi bir kulüp ne kadar önemli ve gerekli olduğunu gösteriyor. Kulübümüzü her anlamda destekleyeceğiz ve desteklemeye devam edeceğiz. Bu desteklerin devam etmesini rica ediyoruz. Hem katkı koyarak hem de maçlarına gelerek Amedspor’u desteklemelerini istiyoruz. Amedspor sezona çok iyi başladı. Dönem dönem futbolda bazen duraklama dönemleri olabilir. İnşallah bugünkü maç bunun önemli bir çıkışı olacaktır. Bu sene o sene sloganını Amed spor dünyanın her yerinde hep birlikte inşallah o keyfi yaşayacağız. Bugünkü maça destek vermeleri için herkesi maça davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“AMEDSPOR, KENDİ KENTİNİN YARATIĞI BİR TAKIM”

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ise, “Bu görüntü Amedspor’un resmi kimliğidir. Hepsine Amedspor ve Diyarbakırlı olarak teşekkür ediyorum. Amedspor, Diyarbakır’ı heyecanlandıran bir takımdır. Amedspor sadece bir futbol takımı değil, bütün olanaksızlıklara rağmen kendi kentinin yarattığı destek ile ayakta duran bir kulüp ve bugün şampiyonluğa ilerliyorsa bu kıymetlidir. Kastamonuspor maç öncesi kentin belediye başkanı prim desteği ile takımı buraya gönderdi. Amedspor’un gücünün nereden geldiğini bu kentteki bütün STK ve meslek örgütlerinin sahip olduğu gücü bu kentin mücadele gücünden alıyor. Biz başarılı olmak için bütün çabayı serf edeceğiz. Spora bakış açısı ile dünyana önemli bir model oluşturacağız. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yasak yok, Sırf Amedspor maçları için taraftar yasağı ve ayrımcılığa uğruyor ve kamusal anlamda da saldırıya uğrayıp ve bir bariyer ile karşı karşıyadır. Bir kez daha o kentlerin güvenlik kurumlarından Amedspor’a yönelik bu saldırı ve yasaklamalardan vazgeçin diyoruz. Bu ülkedeki Amedspor’a yönelik bu yasaklı tutum ve davranışlardan vazgeçilmesini istiyoruz” dedi.

‘MUTLU SON İLE BİTECEK’

Önemli bir yıl geçirdiklerini belirten Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı ise, “Bütün bölgenin STKları iş insanları dernekleri bütün kurum ve kuruluşları sürekli Amedspor’un yanında ve arkasında olmuştur. Böyle bir görüntü için büyüklerimi ve STK temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bu durum bizi gururlandırıyor. Perçinleştiriyor. Hedefimize sağlam adımlarla ilerleyeceğiz. İsteğimiz önemli bir sene ve bu ligin zorluklarını iyi biliyoruz, her zaman dediğimiz gibi bu desteğe bütün Amed’in bütün halkın ve takımın ihtiyacı vardır. İnşallah sonu mutlu bitecektir” ifadelerini kullandı.