Doğa harikası Emrûd turizme kazandırılacak

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, bir doğa harikası olan Beşdeğirmen Kürtçe ismiyle Emrûd Köyüne giderek incelemelerde bulundu.

Yaşam 28.03.2021 11:49:00 0
Doğa harikası Emrûd turizme kazandırılacak

 

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, bir doğa harikası olan Beşdeğirmen Kürtçe ismiyle Emrûd Köyüne giderek incelemelerde bulundu. Demirtaş, “Bu muhteşem alanı canlandırmak ve turizme kazandırmak için elimizden geleni yapacağız’’ dedi.

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’ne bağlı, Kürtçe ismi Emrûd olan Beşdeğirmen Köyü, tarihi ve doğal güzelliğiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Dört dağ arasına gizlenmiş, dik bir kayalığın altından doğan suyun dağın yamacından aşağı doğru inerek oluşturduğu şelaleler keşfedilmeyi beklerken Mardin Valisi Mahmut Demirtaş ekibiyle birlikte Kızıltepe ilçesine yaklaşık 20 km uzaklıkta olan ‘Beşdeğirmen Şelalelerini incelemek için Emrûd Köyüne gitti.

Vali Demirtaş, şelaleleri ve suyun çıkış noktasını da görmek için yaklaşık 5 km yürüyerek dağların yamacına kadar ulaştı.

Vali Demirtaş,  halk arasında "dağlar arasında gizlenmiş elmas" olarak da bilinen Beşdeğirmen Şelalelerinde incelemeler yaptıktan sonra köyde az sayıda yaşayan vatandaşlar ile de sohbet etti.

TAM BİR DOĞA HARİKASI

Mardin’in her bir noktasının eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu belirten Vali Demirtaş,  “İlimiz hem tarihiyle hem de doğa güzellikleri ile ön plana çıkıyor. Bugün tam bir doğa harikası olan Beşdeğirmen köyümüzü ve şelalelerini görmek için buraya kadar geldik. Hakikaten muazzam bir yer. Ben ve ekip arkadaşlarım bu doğal güzelliğe hayran kaldık. Maalesef farklı birçok sebepten dolayı köyün hane halkı biraz azalmış. Son yıllarda sağlanan huzur ortamının ardından tarihi ve doğal güzellikleri bir bir ortaya çıkaracağız. Bu muhteşem alanı canlandırmak ve turizme kazandırmak için elimizden geleni yapacağız’’ açıklamasını yaptı.

Vali Mahmut Demirtaş’a, Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam da eşlik etti.