Dündar: Gençler ve kadınlar projelerle desteklenecek

DEM Parti’den Kızıltepe Belediye başkan adaylığı başvurusunda bulunan Süreyya Dündar, ilçede yaşayan Gençler ve kadınlar projelerle destekleneceğini söyledi.

Politika 6.01.2024 09:32:36 0
Dündar: Gençler ve kadınlar projelerle desteklenecek

 

Önceki dönem DBP Mardin il eş başkanlığı görevinde de bulunan ve uzun yıllardır siyasetin içinde olan, partinin çeşitli kademelerinde görev yapan Süreyya Dündar, Gazeteci Halit Solhana konuşan Süreyya Dündar, önemli açıklamalarda bulundu. 

 

Partisinin kendisini aday olarak tercih etmesi ve başkan seçilmesi durumunda hayata geçilmeyi düşündü projelerinin bir kısmını aktaran DEM Parti Kızıltepe Belediye Başkan aday adayı Süreyya Dündar, uzun yıllardır siyasetin içinde olduğunu DBP il eş başkanlığı görevinin yanı sıra her kademede görev yaptığını belirterek bu tecrübesini halka hizmet ederek de sürdürmek istediğini ifade eden Dündar şunları söyledi.

“Belediyenin bir hizmet yeri olduğunun bilincinde olarak Halkımızın her kesimine eşit bir şekilde hizmet götürmek en büyük arzum ve hedefimdir. Bazı başlıklar altında toplarsak şu projeleri hayata geçirmek için çaba sarf edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın.

-Kızıltepeli gençlerin ve kadınların girişimciliğini teşvik projeleri olacak; ilçeyi cazip hale getirmek ve dışarıya göçü önlemek için, dışarıdan özellikle Avrupa Birliği kaynaklı projelerde gençler ve kadınlar teşvik edilecek.

-Şehrin ekolojik dengesinin bozulmasını önlemek için atılacak trafiği azaltma girişimlerindeki yanında, yeşil ve park alanlarının geliştirilmesi için özel komisyon kurulacak.

-Gençlerimizin üniversiteye girişi için özel hazırlık kursları açılacak. Avrupa’daki Kürt akademisyenleri gençleri eğitim projelerinde teşvik için ilçeye getirilecek.

-İlçenin kendi gazetesi ve sosyal medya iletişim ağları geliştirilecek.

-İlçedeki kanaat önderleriyle Kızıltepe’nin ekonomik hayatının geliştirilmesi için esnaflarla özel istişareler yapılacak.

-Kırsal hayatın terk edilme riskine karşın Tarım ve Hayvancılığı özendirecek ekonomik politika geliştirilecek. Çiftçiye özel kolaylıklar ve kredi imkânları geliştirilecek.

-Avrupa belediyecilik tecrübelerini almak için çalıştaylar oluşturulacak ve Avrupa Birliğinden finans kaynağı sağlanıp bölgenin gelecekte oluşacak su ve ulaşım sorunları için önceden harekete geçilecek.”