Emekli maaşını sokak hayvanları için harcıyor

Mardin Kızıltepeli hayvansever esnaf hergün 80 civarında sokak kedisini kendi dükkanında elleriyle besliyor.

Yaşam 4.01.2022 09:11:49 0
Emekli maaşını sokak hayvanları için harcıyor

Kızıltepe ilçesinde emekli maaşının büyük bölümünü 80 civarında sokak kedisine harcayan 61 yaşındaki Sait Yurttaşer, dükkanına davet ettiği can dostlarını elleriyle besliyor.

Kızıltepe ilçesi Yeni Mahalle'de yaşayan 61 yaşındaki motosiklet bayisi işleten Bağ-Kur emeklisi  Sait Yurttaşer'in kedi sevgisi 15 yıl önce sokakta doğum yapmakta olan kediye sahiplenmesiyle başladı. Yıllardır dükkanının kapısını sokak kedilerine açan hayvan sever Yurttaşer, emeklilik maaşının çoğunu can dostlarının ihtiyaçları için harcıyor.  Yıllardır sokak hayvanlarına yardım eli uzatan Yurttaşer, nerde yaralı bir kedi görürse hemen tedavisini yapıyor ve elleriyle besliyor.

Her kediyede ayrı bir isim takan Sait Yurttaşer, "Ben 15 yıldır bu hayvanlara bakıyorum, bunlar benim çocuklarım gibidir. Hatta bazen çocuklarımdan da daha çok ilgileniyorum. Günün en az 6-7 saatini bu canlarla geçiriyorum. Bunlar benim canım. Her gün bir saat erken geliyorum, yağmurda çamurda ıslanmasınlar diye. Hepsinin bakımlarını, doğumlarını ben yapıyorum." dedi.
Emekli maaşını can dostları için harcadığını belirten Yurttaşer, "15 yıldan fazladır kendi emekli maaşımı bunlara harcıyorum. Şuan aynı şekilde devam ediyorum. Mahallede yaklaşık 70 kediye, dükkanımda da 10-15 tane devamlı gelip yatanlar var. Onlar için her sabah elektirkli sobamı açıyorum. Onların ısınmasını yatmalarını her şeylerini sağlıyorum. Yeterki dışarda üşümesinler. Bunlara sağladığım imkanlarla daha çok huzurluyum." şeklinde konuştu.

"Ruhsal olarak güzel bir terapidir"

İnsanların hayvanlara sahip çıkması gerektiğini ifade eden Yurttaşer, "Bugün bir hayvana sahiplendiğiniz zaman ruhsal olarak güzel bir terapidir. Doktora gitmeye gerek yok. İnsanın tansiyonunu düşürüyor. İnsan bunlarla daha çok mutlu oluyor. Her evde bir hayvan olduğu zaman çocuklar psikolojik olarak daha düzgün yetişir v merhametli yetişir." açıklamasını yaptı.

"Mama fiyatları dövüzden dolayı çok yükseldi" 

Mama fiyatlarına yapılan zamlarda şikayetçi olan hayvansever Sait Yurttaşer şunları söyledi:  "Mam fiyatları şuanda hepimizi etkiliyor. Çünkü mama fiyatları dövüzden dolayu çok yükseldi. KDV oranı da çok yüksek olduğu için biz bu canlara artık yetişemiyoruz. Şuanda aldığım bu mamayı zorla bulmuşum ve çok pahalıya aldım. Artık onlara yetiştiremiyorum.