Erdoğan: Mardin’e 204 milyar TL yatırım yaptık

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı Meydanı’ndaki Mardin mitinginde halka seslendi.

Politika 13.03.2024 18:24:26 0
Erdoğan: Mardin’e 204 milyar TL yatırım yaptık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin mitinginde yaptığı konuşmada, “Mardin, şehirlerden bir şehir, beldelerden bir belde asla değildir. Burası, insanıyla, kültürüyle, mimarisiyle, tarihiyle, farklı inançları barış içinde yaşatmasıyla dünyada eşi benzeri bulunmayan nadide bir şehirdir” dedi.

Sözlerinin başında dünyaya kardeşlik dersi veren, şehirler şehri, güzelliğini saymakla bitiremedikleri Mardin’de olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mardin, şehirlerden bir şehir, beldelerden bir belde asla değildir. Burası, insanıyla, kültürüyle, mimarisiyle, tarihiyle, farklı inançları barış içinde yaşatmasıyla dünyada eşi benzeri bulunmayan nadide bir şehirdir. Mardin, yüzyıllardır bir iftihar tablosu gibi coğrafyamızı süslüyor” dedi.

Mardin’in okumasını bilenler için bir tarih kitabı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Okumasını bilene bir tarih kitabıdır. Görmesini bilene bir açık hava müzesidir. Gönül gözü açık olana bir hikmet deryasıdır. Biz bu şehri tüm renkleriyle, tüm güzellikleriyle seviyoruz. Biz, bu şehri her biri birer vefa abidesi olan insanlarıyla seviyoruz. Bugün şu meydanı doldurarak bizlere gönlünüzün kapılarını açtığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim aramızdaki dayanışmayı, muhabbeti daim eylesin diyorum.”


Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İçimizdeki bazı cahiller bilmese de Tayyip Erdoğan’ın dik ve dirayetli duruşunu mazlum Gazze halkı çok iyi biliyor. Türkiye olarak ilk günden beri Filistin’e en çok destek veren, İsrail’e en sert tepkiyi gösteren ülkelerden biriyiz. ‘Hamas terör örgütüdür’ diyen CHP’nin listelerinden Meclis’e girenler, CHP’nin seçim stratejisine hizmet edenler, Filistin konusunda bize ders veremezler. Her kim bu milletin Gazze ve Filistin davasındaki gayretini sorguluyorsa açıkça kendi insanına hakaret ediyor demektir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkese hizmet etmek görevimizdir. Bizi sevsin ya da sevmesin, oy versin ya da vermesin 85 milyonun tamamının hizmetkarıyız. Mardin’e 204 milyar TL yatırım yaptık. Başta sağlıkta 300 yataklı Mardin Devlet Hastanesi  başta olmak üzere toplamda 1424 yataklı 15 hastaneyle birlikte 41 sağlık tesisi inşa edip hizmete sunduk. Hali hazırda 750 yataklı Mardin Şehir Hastanemiz ile 4 sağlık tesisimizin yapımına devam ediyoruz. Şehir hastanemiz aynı kampüste bulunana Mardin Artuklu  Üniversitesi Tıp Fakültemiz ile bağlantılı olacak. TOKİ vasıtasıyla 9 bin 951 konutu tamamlayıp hak sahibine teslim ettik. 964 konutun yapımına devam ediyoruz. Riskli yapı olan 17bin 642 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. İnşa ettiğimiz 3 adet atık su tesissiyle belediye nüfusunun yüzde 54’üne hizmet veriyoruz.  Mardin’de 7 millet bahçesi projemizden 3’ünü tamamladık. 2’sinin yapımına 1’nin proje çalışmasına devam ediyoruz.”” şeklinde konuştu.

“320 kilometrelik Urfa- Habur Otobanını yapacağız”

Ulaşım alanında yapılan çalışmaları anlatan Erdoğan, “Ulaştırmada 29 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 286 kilometreye çıkardık. Mardin Midyat yolu ve Ceylanpınar – Kızıltepe yolunun yapımına devam ediyoruz. Mardin2in çevre yolu eksiğini inşallah önümüzdeki  dönemde  bitireceğiz. Kalkınma koridorunun bir parçası olarak Irak sınırında son bulacak olan 320 kilometrelik Urfa- Habur Otobanını yapacağız. Bu otobanın en önemli kavşak noktası inşallah Mardin olacak. Şanlıurfa- Mardin Hızlı Demir Yolu Etüt projesinin sonuna geldik. Mardin Havalimanına yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası yaparak havalimanımızı büyüttük. Mardin’imizin marka değerini yükseltecek  bir kültür merkezini şehrimize kazandırmakta kararlıyız. Dolgu hacmi ve gövde  uzunluğu bakımından dünyada birinci sırada olan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu barajı ve hidro elektrik santralini şehrimize  kazandırdık. Ayrıca 4 içme suyu, 3 sulama tesisi, 20 arazi tapulaştırma ve 28 su taşkın koruma tesisi inşa ettik. Mardin’de 2 içme suyu tesisi inşası devam ediyor. Mardin’de toplam 834 bin dekar arazinin sulanması için pik dönemde takviye sağlayacak olan Mardin Depolamasının 1. kademe  inşaatını tamamladık.” açıklamasını yaptı.