Eş Başkanlar Paskalya Bayramı için Kiliseyi Ziyaret etti

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Devrim Demir ve Ahmet Türk ile DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, Paskalya Bayramı vesilesiyle Kırklar Kilisesi’ni ziyaret etti.

Gündem 5.05.2024 21:03:22 0
Eş Başkanlar Paskalya Bayramı için Kiliseyi Ziyaret etti

Hristiyanların en önemli dini bayramlarından olan ve Hz. İsa’nın yeniden dirildiğine inanılan günün kutlandığı Paskalya Bayramı dolayısıyla Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Devrim Demir ve Ahmet Türk, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları ile DEM Parti heyeti, Artuklu ilçesinde bulunan Kırklar Kilisesi’ne ziyarette bulundu. Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyük ve Metropolit Mor Filoksinos Saliba Özmen tarafından DEM parti heyeti ve eş başkanları kilisede ağırlandı. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın Paskalya Bayramı kutlama mesajından sonra konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, geçmişte Süryani ve Ermeni halkına yaşanan yanlışların bir daha yaşanmamasını temenni ettiklerini ifade ederek, “Geçmişte Süryani halkına Ermeni halkına zulümler yapıldı. Ve bunun doğru olmadığını söylüyoruz. Çünkü halklar kardeştir. Bugün Süryani halkını Ermeni halkını kardeş olarak görüyoruz. Geçmişte Ermeni halkıyla Kürtleri karşı karşıya getirmek istediler. Ama o gün herkes yaşanan o süreçlerin hepimize zarar verdiğini görmeye başladı. Bugün kardeş halklar olarak birlikte yaşıyoruz ve birlikte bayramlarımızı güzel günlerimizi kutluyoruz” dedi.

Eş Başkanlar Devrim Demir ve Ahmet Türk, Süryani halkının Paskalya Bayramı’nı kutladı. Konuşmaların ardından eş başkanlar kendi aralarında Paskalya yumurtasını tokuşturdu. Eş başkanlar daha sonra kiliseden ayrıldı.