Faruk Kılıç: Siyasi yaşamım boyunca birçok projeyi Allah’a hamdolsun milletimizin hizmetine sunduk

AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç Mardin’de yapımı devam eden projelerle birlikte yapılacak yeni yatırımları görüşmek ve hızlandırmak amacıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i ziyaret etti.

Politika 25.01.2024 07:31:08 0
Faruk Kılıç: Siyasi yaşamım boyunca birçok projeyi Allah’a hamdolsun milletimizin hizmetine sunduk

 

Mardin Milletvekili Faruk Kılıç ziyaretlere ilişkin yaptığı açıklamalarda, “Mardin ve ilçelerimizde sağlık, eğitim ve birçok sosyal alanda yaşam kalitesini daha da yükseltmek adına çalışmalarımızı çok boyutlu olarak sürdürmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’i makamlarında ziyaret ederek görüş ve taleplerimizi sunduk." dedi.
 

YAPIMLARI DEVAM EDEN PROJELERİN HIZLANDIRILMASI TALEP EDİLDİ
 

Milletvekili Kılıç, “İnşası devam eden Mardin 750 yatak kapasiteli şehir hastanesinin yapımının hızlandırılması konusunda ve aynı şekilde Nusaybin ilçemizde bulunan 30 ünite ile Midyat ilçemizde bulunan 20 ünite ağız ve diş sağlığı merkezlerinin inşaat yapım sürecinin hızlandırılması yönünde taleplerimiz oldu. Kızıltepe ilçemiz ile ilgilide inşasına büyük önem verdiğimiz ve bitme aşamasında olan Kızıltepe Devlet Hastanesi 110 yataklı ek hizmet binasının biran önce hizmete alınması yönünde ki talebimizi sayın sağlık bakanımıza ilettik. Sağlık alanında Mardin’i daha da iyi noktalara taşımak adına ileriki süreçte de çalışmalarımızı emin adımlarla sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.
 

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK
 

Kılıç, “Bizler Mardin'imizin her bir metrekaresine hizmet götürmek olası her alanda yaşamı daha konforlu hale getirme çabası içerisindeyiz. Derik ilçemiz adına sunduğumuz ve 75 yataklı hastane için devam eden proje ihale sürecinin bir an önce tamamlanmasına yönelik ve Dargeçit ilçemiz için de 20 yataklı devlet hastanesinin proje çalışmalarının ivedilikle bitirilmesi yönünde ki taleplerimizi yineledik. Diğer taraftan Mardin ve ilçelerimizde bulunan sağlık kuruluşları için tüm branşlarda ihtiyacı olan hekimlerin bölgemize atanması konusunda ki taleplerimizi de sayın bakanımıza arz ettik.” açıklamasını yaptı.
 

MARDİN İÇİN EN İYİSİN YAPMANIN DERDİNDE OLDUK
 

Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Siyasi yaşamım boyunca Mardin ve bölgemizin kalkınması ve refah seviyesinin yükselmesi adına birçok projeyi Allah’a hamdolsun milletimizin hizmetine sunduk. Bu yeni dönemde de milletvekili arkadaşlarım, MKYK üyelerimiz ve AK Parti Mardin teşkilatlarımızla birlikte el ele vererek Mardin ve ilçelerimiz adın en iyisini yapmanın derdinde olmaya devam edeceğiz. Özellikle Mardin’in temel taşı haline gelen tıp fakültesinin Mardin’e kazandırılması herkesin takdirine mazhar oldu. Sağlık, yatırım ve istihdam alanında birçok mecrayı kapsayarak can simidi görevini üstlendi. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum.”
 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN İLE GÖRÜŞME
 

Bakanlar ile yaptığı görüşmeye de değinen Kılıç, “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin ile de bir görüşmemiz oldu. Bu görüşme kapsamında Mardin ve tüm İlçelerinde eğitim alanında devam eden yatırımlar üzerine değerlendirmelerde bulunduk. Ayrıca ilimizde eğitimi kapsayan her alanda yapılması gereken ne varsa onun sözünü aldık. Sayın Bakanımızın bu yaklaşımı bizleri ziyadesiyle memnun etti.  Ben buradan bir kez daha bizleri kabullerinden dolayı Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’e şahsım ve Mardin adın teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.