Faruk Kılıç tribün için bakan ile görüştü

HABER SELMAN GÜNEŞ

Spor 12.07.2024 22:59:05 0
Faruk Kılıç tribün için bakan ile görüştü

AK Parti Mar­din Mil­let­ve­ki­li Faruk Kılıç, TBMM’de Genç­lik ve Spor Ba­ka­nı Dr. Osman Aşkın Bak ile gö­rüş­tü. Kılıç, 2021 yı­lın­dan beri ya­pı­mı­na baş­la­nıl­ma­yan Kı­zıl­te­pe İlçe Sta­dı­nın tri­bün­le­ri ile il­gi­li ta­le­bi­ni ba­ka­na ilet­ti­ği­ni söy­le­di.
 

Zi­ya­re­ti sos­yal medya he­sap­la­rı üze­rin­den pay­la­şan Faruk Kılıç, “Genç­lik ve Spor Ba­ka­nı Dr. Osman Aşkın Bak’ı zi­ya­ret ede­rek; Başta Kı­zıl­te­pe il­çe­mi­zin Stad­yum tri­bün­le­rin ive­dik­le ya­pıl­ma­sı, Mar­din ve İlçe­le­ri­miz­le il­gi­li diğer ta­lep­le­ri­mi­zi arz ettik.” ifa­de­le­ri­ne yer verdi.

Kılıç açık­la­ma­sı­nın de­va­mın­da şun­la­rı söy­le­di:
“Ay­rı­ca; Yap­tı­ğı­mız gi­ri­şim­ler so­nu­cun­da böl­ge­mi­ze ka­zan­dır­dı­ğı­mız aşa­ğı­da­ki Spor ya­tı­rım­la­rın açı­lış­la­rı­nı ger­çek­leş­ti­ril­mek üzere Sayın Ba­ka­nı­mı­zı Mar­din’imize davet ettik. Kı­zıl­te­pe İlçe­mi­ze 2500 Ki­şi­lik Spor Sa­lo­nu, Mid­yat İlçe­mi­ze 1 adet açık yarı olim­pik yüzme ha­vu­zu, 1 adet ka­pa­lı yarı olim­pik yüzme ha­vu­zu, 1 adet ni­za­mi sen­te­tik çim yü­zey­li fut­bol sa­ha­sı, so­yun­ma odası, tri­bün, ışık­lan­dır­ma ile 1 adet en­gel­li spor alanı, 1 adet bas­ket­bol-vo­ley­bol sa­ha­sı, 1 adet tenis kortu, 1 adet sen­te­tik çim yü­zey­li fut­bol sa­ha­sı ve 1 adet kay­kay paten pisti ala­nın­dan olu­şan spor komp­lek­si­nin ve çevre dü­zen­le­me­si­nin, 2-11 adet sen­te­tik çim yü­zey­li fut­bol sa­ha­sı ile 10 adet bas­ket­bol po­ta­sı.

Ye­şil­li İlçe­mi­ze 1 adet Spor Sa­lo­nu ve Sen­te­tik Çim Yü­zey­li Fut­bol Sa­ha­sı, Dar­ge­çit İlçe­mi­ze 1 adet Yarı Olim­pik Yüzme Ha­vu­zu ve Spor Sa­lon­lu Genç­lik Mer­ke­zi ile 10 adet halı saha, Nu­say­bin İlçe­mi­ze 1 adet Yarı Olim­pik Yüzme Ha­vu­zu ve 73×113 Fut­bol Sa­ha­sı &480 Ki­şi­lik Tri­bün & 4’lü So­yun­ma Bi­ri­mi Ve Çevre Dü­zen­le­me­si, Derik İlçe­mi­ze 1 adet Genç­lik Mer­ke­zi , Yarı Olim­pik Yüzme Ha­vu­zu, Tenis Kortu ve Çevre Dü­zen­le­me­si ile 12 adet Halı Sa­ha­sı, Ömer­li İlçe­mi­ze 1 adet Yarı Olim­pik Yüzme Ha­vu­zu, 1 adet Genç­lik Mer­ke­zi, 1 adet Spor Sa­lo­nu, 3 adet bas­ket­bol – vo­ley­bol sa­ha­sın­dan olu­şan Spor Komp­lek­si, Ma­zı­da­ğı İlçe­mi­ze 1 adet Tip Spor Sa­lo­nu ve 65×95 Fut­bol Sa­ha­sı, Mar­din Mer­kez ve İlçe­le­ri­mi­ze 250 adet bas­ket­bol po­ta­sı­nın ya­pıl­ma­sı. Bütün bu ya­tı­rım­lar böl­ge­mi­ze ha­yır­lı olsun. Daha iyi­si­ni hak eden Mar­din’imiz için gece gün­düz de­me­den ça­lış­ma­ya devam ede­ce­ğiz.”