Fatih Cıdıroğlu: Çocuklar geleceğin yöneticisi, güvencesi ve yarınlarımızdır

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Cıdıroğlu, Uluslararası Dünya Çocuk Günü münasebetiyle bir mesaj paylaştı. Cıdıroğlu, “Çocuklar geleceğin yöneticisi, güvencesi ve yarınlarımızdır.” dedi.

Gündem 30.09.2022 17:41:24 0
Fatih Cıdıroğlu: Çocuklar geleceğin yöneticisi, güvencesi ve yarınlarımızdır

Cıdıroğlu mesajında şunları dile getirdi: “Uluslararası Dünya Çocuk Günü fikri 1925 yılında Cenevre’de yapılan çocukların refahı için düzenlenen konferansta gündeme geldi. 54 ülke katılımıyla gerçekleşen Konferans’ta Çocukların Korunmasına Dair Cenevre Bildirgesi kabul edilmiştir. Dünya Çocuk Günü adıyla çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlar.


Ülkemize ve insanlığa yararlı bireyler yetiştirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Çocukların mutlu olduğu bir dünya, tüm insanlığın mutlu olduğu bir dünya demektir. Çocuklar geleceğin yöneticisi, güvencesi ve yarınlarımızdır. Onları en iyi şekilde yetiştirerek geleceğe hazırlama sorumluluğumuzu yerine getirirken onlara sevgi ve barış dolu bir dünyayı miras bırakabilmek temennisiyle ülkemiz ve tüm dünya çocuklarının Dünya Çocuk Günü’nü kutluyorum.”