Fenerbahçe 7-1 Tümosan Konyaspor

Fenerbahçe, baştan sona üstün oynadığı ve Edin Dzeko’nun 3 golle yıldızlaştığı karşılaşmada rakibini 7-1 mağlup etti ve puanını 50’ye yükselterek liderliğini sürdürdü.

Spor 11.01.2024 13:02:27 0
Fenerbahçe 7-1 Tümosan Konyaspor

 Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmada Fenerbahçe'nin gollerini 12 (P), 32 ve 40. dakikalarda Edin Dzeko, 42. dakikada Mert Müldür, 44. dakikada Sebatsian Szymanski, 63. dakikada Michy Batshuayi ve 83. dakikada Uğurcan (KK) kaydetti. Konuk ekibin tek golü ise 90. dakikada Guilherme'den geldi.

Fenerbahçe, transferi için görüşmelere başlandığını duyurduğu İtalyan savunma oyuncusu Leonardo Bonucci de maçı tribünden takip etti.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig 20. hafta maçında 14 Ocak Pazar günü saat 19.00’da deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak.

Maçtan dakikalar:
 
7. dakikada Tümosan Konyaspor savunmasının uzaklaştırmak istediği topa Dzeko dokundu ve Adil Demirbağ'ın müdahalesi sonrasında yerde kaldı. VAR uyarısı sonrasında hakem Kadir Sağlam pozisyonu tekrar izleyip penaltıyı verdi.
 
12. dakikada penaltıda topun başına geçen Edin Dzeko, sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.
 
17. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun ara pasında soldan atağa katılan Joshua King çaprazdan ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun müsait pozisyonda aşırtma vuruşunda top üstten az farkla dışarı çıktı.
 
32. dakikada Tümosan Konyaspor kalecisi Deniz Ertaş'ın uzaklaştırmak istediği topu İrfan Can Kahveci kafayla savunmanın arkasında boş pozisyondaki Dzeko'ya aktardı. Bu futbolcu ceza sahasına girer girmez yerden bir vuruşla farkı 2'ye çıkardı: 2-0.
 
40. dakikada taç atışını hızlı kullanan İrfan Can Kahveci, topu Szymanski'yle buluşturdu. Sağdan ceza sahasına girip son çizgiye inen bu futbolcu, kale sahasına hareketlenen Dzeko'yu gördü. Golcü futbolcu ağları havalandırarak hat-trick yaptı: 3-0.
 
42. dakikada Szymanski'nin uzun pasında sağdan savunmanın arkasına sarkan Mert Müldür, ceza sahasına girer girmez kalecinin sağından topu ağlara yolladı: 4-0.
 
44. dakikada fark 5'e çıktı. Ferdi'nin pasında ceza yayı önünde topla buluşan Szymanski, King'le verkaç yaparak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu futbolcu sert bir şutla farkı 5'e çıkaran isim oldu: 5-0.

55. dakikada King'in ceza sahası önünde düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu İrfan Can Kahveci kullandı. Bu futbolcunun direkt kaleye gönderdiği top az farkla üstten dışarı gitti.
 
63. dakikada Fenerbahçe 6. golü kaydetti. Orta sahada topu kapan İrfan Can Kahveci'nin ortasında savunmanın ıska geçtiği topu kapan Batshuayi, kaleciden sıyrılıp sol çaprazdan topu filelere gönderdi: 6-0.
 
83. dakikada Fenerbahçe bir gol daha buldu. Fred'le paslaşarak ceza sahasına giren Cengiz Ünder, ceza sahası içi sağ çaprazından kale önüne ortaladı. Konyaspor savunmasından Uğurcan Yazğılı ters bir vuruşla, topu kendi ağlarına gönderdi: 7-0.
 
90. dakikada Tümosan Konyaspor golü buldu. Sağ kanatta topla buluşan Ahmet Oğuz'un ceza sahasına gönderdiği ortada Serdar Aziz'in uzaklaştırmak istediği top Guilherme'de kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası dışı sol çaprazından sert şutunda, top kaleci Livakovic'in solundan filelere gitti: 7-1.
 
Fenerbahçe müsabakadan 7-1'lik galibiyetle ayrıldı.


Anahtar Kelimeler: fenerbahçe 7-1 tümosan konyaspor